Τετάρτη - 24 Ιανουαρίου 2018
Wednesday, 21 June 2017 20:40

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ!

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ!

“Ήρθε στην Εξεταστική και μας δούλεψε “ψιλό γαζί” για τις ευθύνες των πολιτικών”.

Αίθουσα Σύνταξης

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο Νίκος Νικολόπουλος μετά την κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Ο κ.Νικολόπουλος καταλογίζει στον κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού προσπάθεια να τα “εχει καλά με ολους” ώστε και την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί και την Αντιπολίτευση να εξυπηρετήσει με προφανή σκοπό να “καθαρίσει” και να βγει σύντομα από τις φυλακές χωρίς ουσιαστική κάθαρση στο σκάνδαλο.

Ο κ. Μαρτίνης είπε πολλά και επιβαρυντικά για υπουργούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, αλλά στα κομβικά σημεία κάλυψε απόλυτα τα πρωθυπουργικά γραφεία των Σημίτη και Σαμαρα και επίσης είχε ύμνους για την οικογένεια Μητσοτάκη.

Θεώρησε προφανώς ότι το σκάνδαλο μπορεί να “εκτονωθεί”με στοιχεία για 3-4 υπουργούς και αυτά τα στοιχεία τα έδωσε με φειδώ και περισσότερο με επιβεβαιωση ήδη γνωστών ,έστω και εν μέρει,πληροφοριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ήταν πολύ πιο υποτονικός από τις συνεντεύξεις που έδωσε τόσο στα ntokoumenta.gr όσο και στο Νίκο Νικολόπουλο και στον Κώστα Βαξεβάνη.
Για παράδειγμα ενώ μας είπε κατηγορηματικά ότι ήταν στον ασφυκτικό κλοιό του Αντώνη Σαμαρά, του Κ.Μητσοτάκη, της σημτικής εξουσίας στην επιτροπή μιλούσε με υπεκφυγές για “περιβάλλοντα” κλπ.

Οπως επισημαίνει και ο Ν. Νικολόπουλος είναι επιβεβλημένη κατ αντιπαράσταση εξέταση με πολιτικούς, ώστε να φανεί ποιός και τι έπραξε ώστε μια καθαρά δημόσια περιουσία, όπως είναι το Ερρίκος Ντυνάν να περιέρχεται χωρίς δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό ουσίας σε μια εταιρεία κυριολεκτικά “της πλάκας” με μόνη “λεζάντα” ότι είναι θυγατρική της αμαρτωλής Τράπεζας Πειραιώς, η οποία είναι μεν ουσιαστικά κρατική, αλλά το κράτος να μην μπορεί να μετακινήσει εκεί ούτε έναν φύλακα ή ένα ευρώ...

Ολόκληρη η δήλωση -κεραυνός του Νικου Νικολόπουλου για την κατάθεση Μαρτίνη έχει ως εξής:


Νίκος Νικολόπουλος: «Ας μην θεωρεί ο Α. Μαρτίνης ότι μπορεί να μας δουλεύει “ψιλό γαζί”»!


«O επί 30 και πλέον χρόνια πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αν. Μαρτίνης, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σε 3 συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής και κατέληξε λέγοντας ότι : "Δεν ξέρει αν είναι σκάνδαλο το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ -ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, αλλά είναι η συμπύκνωση της διαπλοκής"

Μας είπε ότι ο ίδιος δεν πήγαινε σε πολιτικούς όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ότι οι πολιτικοί πήγαιναν σε αυτόν και ότι η υψηλή κοινωνία επεδίωκε να τον έχει στον κύκλο της.
Την ίδια ώρα χαρακτήρισε «λαμπρό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού δεν πρέπει να παραλείψω να πω, ότι με την ίδια ευκολία σε προηγούμενη κατάθεση ο ίδιος χαρακτήρισε «εντιμότατο» τον Κ. Σημίτη, (τον πολιτικό που ο Κ. Καραμανλής είχε χαρακτηρίσει ως «αρχιερέα» της διαπλοκής).

Επίσης έδωσε «μετάλλιο αυτοθυσίας» στην ανιψιά του Κυρ. Μητσοτάκη και κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, γιατί στην ουσία «θυσιάστηκε» για να προσφέρει τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία της, στην διαφήμιση του Ερυθρού Σταυρού με μια… ευτελή αμοιβή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Συνεχίζοντας να προσβάλλει τη νοημοσύνη και του πλέον «ανόητου» μας είπε, ότι «έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό» Υπουργού, να περάσει την τροπολογία - χάρισμα του Ερρίκος Ντυνάν σε ιδιωτικά συμφέροντα, ότι ο κ. Α. Λοβέρδος τροποποίησε τον δικό του νόμο για να διευκολύνει το χάρισμα αυτό, ότι κρατάει επιστολές προσωπικές με τον Αντώνη Σαμαρά -τον οποίο επίσης απήλλαξε ξεχνώντας τα υπονοούμενα που είχε αφήσει σε προηγούμενες καταθέσεις του- στις οποίες επιστολές συνομιλούν για τον Ερυθρό Σταυρό και το Ερρίκος Ντυνάν, αλλά για όλα αυτά κανένας πρωθυπουργός δεν έχει, όχι ευθύνη, αλλά ούτε καν γνώση.

Τα απέδωσε όλα στα «περιβάλλοντα» και κοίταζε ως «ανόητη αρσακειάς», όταν ο κ. Β. Λάππας τον ρωτούσε ποιος επιλέγει τα «περιβάλλοντα» και αν τα «περιβάλλοντα» ενημερώνουν αυτόν που τα επέλεξε.
Λέξη για τον κ. Κ. Σημίτη δεν βγήκε από το στόμα του κακή, «μέλι» βγήκε για την οικογένεια Μητσοτάκη, ύμνους επεφύλαξε για την καλοπιστία και την άγνοια του σκανδάλου για τον κ. Α. Σαμαρά.

Την ώρα που εκείνος ως κεντρικός «ενορχηστρωτής» της διαπλοκής «έβγαζε τα μάτια» του ελληνικού λαού, κατασπαταλώντας παράνομα δισεκατομμύρια του Ερυθρού Σταυρού σε ένα «μακράς διαρκείας πάρτι» με μίζες, θεωρεί, ότι μπορεί να συνεχίσει να «δουλεύει ψιλό γαζί» τον ελληνικό λαό κλείνοντας το μάτι στην «συμπυκνωμένη διαπλοκή» λέγοντας της : "Είδατε ότι μόνο αόριστες γενικολογίες είπα, να είστε στο πλευρό μου». Την ίδια ώρα κλείνει το μάτι και προς την κυβέρνηση λέγοντας : "Μίλησα για την διαπλοκή και τα περιβάλλοντα».

Επιφυλάσσομαι να χαρακτηρίσω «άγριο δούλεμα» την δήθεν αποκαλυπτική κατάθεσή του, μετά την απόλυτα απαραίτητη κατ΄ αντιπαράσταση εξέτασή του με τους Υπουργούς.

Η εξέταση αυτή είναι απόλυτα αναγκαία για να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ποιοι και πως τον εμπαίζουν και για να αντιληφθεί ότι οι Υπουργοί είναι πάνω και από τους Πρωθυπουργούς.

Το άνοιγμα των λογαριασμών είναι εκείνο που οδήγησε στην φυλακή τον Α. Μαρτίνη, το άνοιγμα των λογαριασμών είναι εκείνο που οδηγεί τον Γ. Παπαντωνίου στον «Κατή», το άνοιγμα των λογαριασμών -κρυφών και φανερών- του Α. Μαρτίνη και των «πρωταγωνιστών» της ρεμούλας, που χρόνια γινόταν στον Ερυθρό Σταυρό, τα κληροδοτήματα του και εν συνεχεία στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και θα γυρίσουν πίσω στα ταμεία τα κλεμμένα.

Αυτά προς το παρόν».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας