Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 19 January 2018 08:16

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 Τα χαστούκια του Προέδρου και οι υποθέσεις Επιτροπής Ανταγωνισμού-Βαξεβάνη.

Γιάννης Ντάσκας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέδωσε το φθινόπωρο του 2017, μεσούσης της προεδρίας του δηλαδή και όχι ως συνταξιούχος(...) ένα βιβλίο για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών στη χώρα μας.
Πέρα απο τις ανοιχτές επικρίσεις που διατυπώνει για την πολιτική Σόϊμπλε και την διάλυση των οικονομιών ευρωπαϊκών κρατών αναφέρεται και στην κάκιστη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας στην Ελλάδα. Και καταλογίζει ευθύνες στις δημόσιες υπηρεσίες για το χάλι της ελληνικής οικονομίας, την λειτουργία τους όχι με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ.

Θα επανέλθουμε με εκτενή αποσπάσματα απο το εξαίρετο και τολμηρό δεδομένων των συνθηκών (εν ενεργεία Πρόεδρος) βιβλίο και σημειώνουμε ένα μικρό χαρακτηριστικό απόσπασμα:

"...Οι μεν lato sensu (σ.σ. εν ευρεία εννοία) χρήστες της δημόσιας υπηρεσίας, οι οποίοι υπο την επιρροή της άνισης και άδικης μεταχείρισης ολοένα και λιγότερο εμπιστεύονται τη δράση της, είτε την αμφισβητούν ευθέως και, έτσι, δημιουργούν ένα κλίμα απαξίωσης, που κάθε άλλο παρά ευνοεί την συνέχεια της λειτουργίας της. Είτε, στη χειρότερη περίπτωση απέχουν, πεπεισμένοι ότι δεν έχει νόημα η πρόσβαση στη δημόσια υπηρεσία...."

Στη συνέχεια αναφέρεται στο προσωπικό, στην ανέλιξη μετριοτήτων και έτσι στην ανικανότητα της υπηρεσίας στην "εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος της κρατικής δράσης".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τους λίγους σοφούς στον τομέα αυτό, καθηγητής της Νομικής Αθηνών προσδιορίζει ποιές είναι δημόσιες υπηρεσίες και περιλαμβάνει σε αυτές και τις Ανεξάρτητες Αρχές, για τις οποίες οι πολίτες νομίζουν ότι δεν είναι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά κάτι διαφορετικό.

Τα επισημαίνουμε με δυο αφορμές:
Ενας χρήστης της δημόσιας υπηρεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν η πασίγνωστη επιχείρηση βιβλίων "ΦΛΩΡΑΣ". Όταν ενέσκηψαν τα καρτέλ στο χώρο ο κ. Φλωράς πήγε να κάνει χρήση της δημόσιας υπηρεσίας αυτής και να τον προστατεύσει απο τα καρτέλ.

Image result for ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Αντι εξυπηρέτησης των νομίμων δικαιωμάτων του η Επιτροπή (Δημόσια Υπηρεσία) τον κατέστρεψε. Του προξένησε ζημιά εκατομμυρίων και συνέβη το πρωτοφανές: Η Επιτροπή καταδικάστηκε και πλήρωσε αποζημίωση σχεδόν ενός εκατομμυρίου στον κ. Φλωρά. Τα πλήρωσαν οι φορολογούμενοι δηλαδή, μέσω του δημοσίου ταμείου, απο το οποίο χρηματοδοτείται η Επιτροπή αυτή.

Αντί να τους ξηλώσουν, αντι να τους βάλουν να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, τους άφησαν όχι μόνο ανενόχλητους, αλλά κατέθεσαν και αγωγή στον Φλωρά για συκοφαντική δυσφήμηση. Διότι τους άσκησε κριτική στην λειτουργία της Υπηρεσίας, χωρίς ονόματα κλπ.
ΤΟΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ:Την αγωγή έκανε η δημόσια υπηρεσία!