Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 14 March 2017 12:13

Κίνδυνος να φτάσουν 200.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα αν σπάσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Κίνδυνος να φτάσουν 200.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα αν σπάσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

«Τυχόν μαζική εισροή θα τινάξει την ελληνική οικονομία στον αέρα».

Αίθουσα Σύνταξης

Κίνδυνος μια μέρα να φτάσουν στα ελληνικά νησιά 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς ενδέχεται η Άγκυρα να σπάσει τη συμφωνία για το προσφυγικό αν συνεχιστεί η αντιπαράθεση της Τουρκίας με τους Ευρωπαίους δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Εκτίμησε πως τυχόν μαζική εισροή θα τινάξει την ελληνική οικονομία στον αέρα.

Σχολιάζοντας την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, όπου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 17 ποσοστιαίες μονάδες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «και με αυτή την δημοσκόπηση πείθεται ο κ. Τσίπρας ότι δεν πρέπει να κάνει εκλογές και να κλείσει την αξιολόγηση.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι καθυστερεί, τόνισε. «Αν έχει αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να μείνει πρωθυπουργός ,που εγώ πιστεύω ότι το έχει αποφασίσει, πρέπει να κλείσει αμέσως την αξιολόγηση», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην αύξηση της έκτακτης ρευστότητας που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού ELA, σημειώνοντας πως αποδεικνύει πως η οικονομία αρχίζει να «στρίβει προς τα κάτω».

Αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές θα ζητούν μέτρα, είπε.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας