Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 16 August 2017 00:03

ΚΚΕ: Ο καβγάς κυβέρνησης-ΝΔ δεν κρύβει την ενοχή τους για την «εμπρηστική» πολιτική

ΚΚΕ: Ο καβγάς κυβέρνησης-ΝΔ δεν κρύβει την ενοχή τους για την «εμπρηστική» πολιτική

«Η ύπαρξη πιθανού σχεδίου εμπρησμών πάνω και στην εμπορευματοποίηση γης αυξάνει τις ευθύνες».

Αίθουσα Σύνταξης

Ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τις φωτιές που συνεχίζουν να καίνε τον Κάλαμο και τις γύρω περιοχές, εξέδωσε το ΚΚΕ.

Σε αυτή, τονίζεται ότι ο καβγάς της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω από τα καμένα «δεν μπορεί να κρύψει την ενοχή τους για την "εμπρηστική" τους πολιτική», ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρχει σχέδιο εμπρησμού «για την εμπορευματοποίηση γης», σημειώνεται πως «όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης».

Επίσης, ο Περισσός αναφέρει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επισήμανε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από κάθε αρμόδια κρατική και τοπική αρχή να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την οριστική αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, αλλά και όσων βρίσκονται σε εξέλιξη και στις άλλες περιοχές της χώρας. Το ζήτημα αυτό έθεσε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, από τον οποίο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Βαρνάβα βρίσκεται κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Γιάννη Γκιόκα.

Η ύπαρξη πιθανού σχεδίου εμπρησμών πάνω και στην εμπορευματοποίηση της γης, όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συντηρεί κι ενισχύει την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης. Κατά συνέπεια ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στη ΝΔ πάνω στα καμένα, δεν μπορεί να κρύψει την ενοχή τους για την "εμπρηστική" τους πολιτική.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας