Πέμπτη - 18 Ιανουαρίου 2018
Wednesday, 10 January 2018 09:45

Κλειστό το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Οδικώς σε Πιερία και Πέλλα ο Μητσοτάκης

Κλειστό το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Οδικώς σε Πιερία και Πέλλα ο Μητσοτάκης

Διήμερη περιοδεία στους νομούς Πιερίας και Πέλλας αρχίζει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αίθουσα Σύνταξης

Σήμερα θα βρεθεί στον νομό Πιερίας, όπου θα επισκεφθεί το Αιγίνιο, τον Κολινδρό, την Κατερίνη, την Βροντού, την Καρίτσα, το Λιτόχωρο - Δίον και τη Λεπτοκαρυά.

Αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στον νομό Πέλλας, όπου θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, την Αριδαία, την Σωσάνδρα, τους Πρόμαχους, τα Λουτρά Πόζαρ, το Μαυροβούνι, την Σκύδρα και την Κρύα Βρύση.

Μιλώντας χθες στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τις κόκκινες γραμμές του για το θέμα της ΠΓΔΜ. Ζήτησε από την κυβέρνηση να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, διεμήνυσε πως για την αξιωματική αντιπολίτευση η «κόκκινη γραμμή» όπως διαμορφώθηκε στην πορεία της διαπραγμάτευσης μέχρι το Βουκουρέστι περιλαμβάνει τρεις απαράβατες προϋποθέσεις:

-Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

-Ένα όνομα έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις (erga omnes)

-Αποκήρυξη κάθε έκφρασης ή δράσης αλυτρωτισμού από την πλευρά των Σκοπίων

Υπογράμμισε ότι η αποκήρυξη αυτή μπορεί να γίνει μόνο μέσω διμερούς συμφωνίας, ενώ είναι επίσης αυτονόητο ότι το πακέτο της συμφωνίας πρέπει να υιοθετηθεί και από τον ΟΗΕ.

Για την στάση της ΝΔ ξεκαθάρισε: «Από τη στιγμή που προκύψει συγκεκριμένη και ενιαία πρόταση από την κυβέρνηση, θα περάσει από τα θεσμικά όργανα του κόμματος και η θέση θα υιοθετηθεί από όλους μας και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα», και πρόσθεσε ότι "ουδόλως δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας σε μία λύση μόνο για το όνομα αν δεν εκπληρωθούν και οι άλλες προϋποθέσεις".
Αρκετές είναι οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο, που γύρισαν πίσω ή προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια
Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, λόγω της πυκνής ομίχλης που έχει σκεπάσει την περιοχή.

Επέστρεψε στην Αθήνα η πτήση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κλειστό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω ομίχλης
Αρκετές είναι οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο, που γύρισαν πίσω ή προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια λόγω της αδυναμίας προσέγγισης του αεροδιαδρόμου.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά τις 08:30 αναμενόταν να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και η πτήση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όμως δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο αεροπλάνο και ταξιδεύει οδικώς για την Πιερία και την Πέλλα, όπου έχει προγραμματισμένη περιοδεία.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας