Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 05 December 2017 11:09

Κοντονής: Η στελέχωση των δικαστηρίων από διοικητικό προσωπικό οδεύει στη λύση του

Κοντονής: Η στελέχωση των δικαστηρίων από διοικητικό προσωπικό οδεύει στη λύση του

Η δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης για την Κέρκυρα κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Αίθουσα Σύνταξης

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Κέρκυρα, με αφορμή το διήμερο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, που αρχίζει αύριο το μεσημέρι, το ζήτημα της στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών στο νησί θα επιλυθεί σύντομα.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε συνάντηση με τους δικαστές, το προσωπικό των δικαστικών υπηρεσιών και τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας, ενώ επισκέφθηκε και το σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στις επικείμενες προσλήψεις διοικητικού προσωπικού, θέλοντας να δώσει τέλος σε σενάρια υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών του νησιού.

«Το ζήτημα της στελέχωσης των δικαστηρίων από διοικητικό προσωπικό οδεύει στη λύση του, διότι οι τρεις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα έρθουν οι υπάλληλοι που πέτυχαν στον διαγωνισμό για να στελεχώσουν τις υπηρεσίες, στο Εφετείο, στο Πρωτοδικείο, στην Εισαγγελία και στο Διοικητικό Εφετείο της Κέρκυρας, που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Κοντονής, ενώ αναφερόμενος στη συνάντησή του με τους δικαστές, επεσήμανε ότι «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και την γρήγορη απονομή της».

Εξάλλου, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τους δικηγόρους, τον νυν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς και τον νεοκλεγέντα πρόεδρο, καθώς όπως είπε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κοινωνία και όχι «συντεχνιακά» όπως τα χαρακτήρισε.

«Με τους δικηγόρους έκανα μια αναλυτική συζήτηση και ενημερώθηκα από τον πρόεδρο και το νεοεκλεγέντα πρόεδρο για τα θέματα που απασχολούν την απονομή της δικαιοσύνης και τον δικηγορικό κλάδο. Θέλω να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαίρομαι, πρωτίστως ως δικηγόρος, γιατί από τους συναδέλφους μου άκουσα ζητήματα ευρύτερα και όχι “συντεχνιακά”, άκουσα θέματα που άπτονται της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του αυριανού αναπτυξιακού συνεδρίου», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μετά το πέρας των επαφών του, ο κ. Κοντονής επισκέφτηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας, ενώ αύριο το μεσημέρι θα ανοίξει τον κύκλο των ομιλιών στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων.

Στο νησί έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν από το πρωί υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς, που θα δώσουν το «παρών» στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, ενώ κάποιοι εξ αυτών, αύριο το πρωί, αναμένεται να επισκεφθούν δομές και υποδομές των υπουργείων τους στο νησί, μεταξύ αυτών και το νοσοκομείο Κέρκυρας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας