Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Tuesday, 15 August 2017 17:58

ΚΟΥΙΚ: ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ !ΕΙΔΙΚΟΙ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ!!!

ΚΟΥΙΚ: ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ !ΕΙΔΙΚΟΙ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ!!!

Να γιατί καίγεται κάθε χρόνο(και) η Ελλάδα...

Γιάννης Ντάσκας

Σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή , μαζί φυσικά με παράπλευρα οφέλη άλλων αποδίδει και το Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουϊκ τις φωτιές του 2007. Και φυσικά στα ίδια αίτια αποδίδει και τις φωτιές που κατακαίουν ακομα και σήμερα την Αττική και διάφορες περιοχές της χώρας.

(Στην περιοχή του Γραμματικού που καίγεται είναι πέσει(μόνο του;) το αεροπλάνο της κυρπιακής ΗΛΙΟΣ την παραμονή της Παναγίας του 2005 και είχαν σκοτωθεί όλοι(116) επιβαίνοντες με αίτια που ακόμα δεν γίνονται πλήρως ξεκάθαρα...)
Ο Τ.Κουίκ(δημοσιογράφος...) ανεβάζει τους διαχωριστικούς τόνους μεταξύ καραμανλικής και μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας, καλώντας (έξυπνα) τον Κυριάκο να πάρει θέση εάν ήταν ανίκανη η κυβέρνηση Καραμανλή να σβήσει τις φωτιές της χρονιάς εκείνης,που έμεινε στην ιστορία για την ημιαποκάλυψη του οργανωμένου σχεδίου.


Η ηγεσία Μητσοτάκη προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις καταστροφές,όπως έκαναν βέβαια ΟΛΕΣ οι προηγούμενες αντιπολιτεύσεις σε παρόμοιες καταστάσεις και έτσι δεν ομιλεί καν για δόλιους εμπρησμούς(ξένων και ντόπιων συμφερόντων...)αλλά για την ανικανότητα της κυβέρνησης .
Το πρωθυπουργικό γραφείο αποφεύγει κάθε σχόλιο για δόλιους εμπρησμούς,αλλά καλεί τον κ. Μητσοτάκη να σοβαρευτεί ενόψει των καταστροφών.
Εμείς στο ακριβώς διπλανό ρεπορτάζ προβάλλουμε τους καταφανείς εμπρησμούς και τα εγχώρια κυκλώματα των λευκών κολάρων τα οποία χτίζουν βίλες στα καμένα και εμποδίζουν την ψηφιση Κτηματολογίου αφήνοντας έτσι υπο διεκδίκηση κάθε έκταση που καίγεται.


Μετά την δήλωση του Τέρενς Κουίκ , η οποία ενισχύει το ρεπορτάζ μας αυτό θα διαβάσετε δηλώσεις στη "ΖΟΥΓΚΛΑ" ειδικών για τα αίτια των πυρκαϊών.
Είναι ακριβώς αντίθετες από το δικό μας ρεπορτάζ και τις παραθέτουμε για δυο λόγους:
1.Για να έχετε την άλλη άποψη και μάλιστα απο ειδικούς.
2.Για να μπορείτε να συγκρίνετε και εν τέλει να κρίνετε μόνοι σας ποιά από τις δυο αντίθετες πλευρές είναι "στέκει" και ποιά όχι.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΙΚ

 


«Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν βλέπει τίποτα το παράξενο στις φωτιές που ξέσπασαν σε 91 μέτωπα μέσα σε δύο 24ωρα.

Προφανώς για τον ίδιο και τους συντάκτες των ανακοινώσεών του, ό,τι συμβαίνει αυτές τις δύο μέρες δεν εμπεριέχει την παραμικρή υποψία εμπρησμών, σε πολλές από τις περιπτώσεις.

Επειδή επιτίθεται στην Κυβέρνηση με τη γνωστή εμπάθεια, αμετροέπεια και έλλειψη μνημονικού, μήπως θα μπορούσε να θυμηθεί ο ίδιος τί είχε πει το 2007 στις μεγάλες φωτιές, ο τότε αρμόδιος Υπουργός κ. Βύρωνας Πολύδωρας, για ασύμμετρες απειλές και όχι μόνο; Τότε δεν θυμάμαι αντίδραση του κ. Μητσοτάκη και των συν αυτώ.

Επίσης, ας δώσει μία απάντηση στο ερώτημα: Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες το 2007, τελικά κατηγορεί ως ανίκανη την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι, κάηκαν ολόκληρα χωριά, κάηκαν τεράστιες δασικές εκτάσεις και κάηκε η ζωική περιουσία χιλιάδων κτηνοτρόφων;

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντησή του στο συγκεκριμένο τελευταίο ερώτημα».


ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

 

Ο Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος, είναι δασολόγος-ερευνητής και δεν «πείθεται» από τα επιχειρήματα περί συνεχών εμπρησμών. «Στη Ζάκυνθο φαίνεται ότι υπάρχει στόχευση και σχέδιο εμπρησμών, ή απλά πυρομανία. Το να λέμε όμως ότι ισχύει σε όλη τη χώρα, είναι βλακώδες. Είναι απίστευτο το επιχείρημα περί σχεδίου εμπρησμών. Από τη στιγμή που περιμένουμε πυρκαγιές και η βαθμίδα επικινδυνότητας είναι στο 4, και πολίτες ανάβουν ψησταριές, είναι λογικό να συμβαίνουν πυρκαγιές», σημειώνει, καταλήγοντας:

«Δεν αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή τη χειρότερη κατάσταση. Οι έντονες βροχοπτώσεις της 15ης Ιουλίου μας έχουν βοηθήσει πολύ, αν δεν συνέβαινε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα».

«Οι δόλιοι εμπρησμοί δεν είναι το πρόβλημα - η αμέλεια και η έλλειψη ενημέρωσης ευθύνονται»

Τους δόλιους εμπρησμούς ως βασικό αίτιο του προβλήματος απορρίπτει και ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Πυροσβεστικής, με ειδική εκπαίδευση στη διερεύνηση των εμπρησμών. 

«
Με εύκολο τρόπο δαιμονοποιείται ο εμπρησμός ως αιτία πυρκαγιάς. Όμως, η μία στις τέσσερις οφείλεται σε δόλια ενέργεια και οι τρεις σε αμέλεια. Αυτό μπορεί να το πει μόνο ο αρμόδιος ανακριτής. Από τις 17 περιπτώσεις δραστών που έχουν συλληφθεί φέτος κι έχουν παραπεμφεί στη δικαιοσύνη, μόνο οι 4 αφορούν σε δόλια ενέργεια. Οι άλλες σε αμελή συμπεριφορά. Χωρίς στοιχεία, δεν γίνεται να μιλάμε για τέτοια πράγματα», ξεκαθαρίζει.

«Κίνδυνος για την υγεία τα αιωρούμενα σωματίδια»

Ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΚΟΕ, επισημαίνει με τη σειρά του το πρόβλημα της απουσίας προληπτικών ενεργειών, με το χαρακτηριστικό παράδειγμα της χθεσινής φωτιάς που κατέκαψε τον Κάλαμο: 

«Θα έπρεπε να προβλέπεται η διάνοιξη δρόμων και οι καθορισμένες ζώνες πυρόσβεσης, με χάρτες, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και να διαφεύγει ο πληθυσμός. Και αυτά να είχαν γίνει από πριν, όχι να τρέχουν όλοι πανικόβλητοι την ώρα της φωτιάς. Λείπει εντελώς η ενημέρωση, οι Αρχές απλά έλεγαν ότι πρέπει να απομακρυνθούν, και οι πολίτες κινούνταν προς τη θάλασσα».

Ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης θίγει ακόμη ένα ζήτημα που δεν ακούγεται σχεδόν ποτέ: «Τα αιωρούμενα σωματίδια που προκύπτουν από πυρκαγιές τέτοιου μεγέθους, είναι καρκινογόνα κι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία. Θα έπρεπε να ακούγεται αυτό από τους υπεύθυνους, όμως κανείς δεν ενημερώνει τον κόσμο για τις προφυλάξεις πρέπει να πάρει», καταλήγει.

 
Προσέξτε ότι οι "ειδικοί" στις γνώμες τους σημειώνουν ότι τα τελευταία 30 χρόνια καίγεται η Ελλάδα και όχι πριν...Και ας έφτανε τους 50 βαθμούς το θερμόμετρο. Και ας φυσούσαν μποφόρια...Και ας κάπνιζαν όπου νάναι αρειμανίως...Και ας έψηναν στο ύπαιθρο γιατί δεν είχαν καν ψησταριές...
Τι δεν υπήρχε τότε και δεν άναβαν φωτιές;

Παραδάκι δεν υπήρχε...Και χωρίς παραδάκι βίλες δεν γίνονται...

Οιλίγοι που τα είχαν (Μποδοσάκης, Σκαλιστήρης, Ωνάσης, Νιάρχος κλπ) είχαν ήδη βίλες σε δάση της Πάρνηθας, Πεντέλης, Σπετσών, Σκορπιού κλπ.
Το ομαδικό κλέψιμο, έφερε παραδάκι και αυτό επενδύεται και κρύβεται στη γη.


Χωρίς φωτιές που θα βρεθεί η ελεύθερη (δημόσια) γη που θα καταπατηθεί από τα ισχυρά κυκλώματα;
Το βλέπουν και τα τουριστικά κυκλώματα του εξωτερικού...
Το βλέπουν και οι Τούρκοι με τους δορυφόρους και βάζουν το φυτίλι για να δημιουργήσουν νέα δεδομένα. Πρόσκαιρα γι αυτούς σε κυβερνητικό επίπεδο.
Μακροπρόθεσμα για τους εγχώριους γύπες...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας