Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Thursday, 11 January 2018 13:16

Κουμουτσάκος: Να ανακαλέσει τις δηλώσεις του για την Εκκλησία ο Κοτζιάς

Κουμουτσάκος: Να ανακαλέσει τις δηλώσεις του για την Εκκλησία ο Κοτζιάς

«Είναι απολύτως απαράδεκτο να ταυτίζει τις εθνικές ευαισθησίες με τον εξτρεμιστικό εθνικισμό της ΧΑ».

Αίθουσα Σύνταξης

Για «ατόπημα» από πλευράς Νίκου Κοτζιά, το οποίο οφείλει να διορθώσει, έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών για την Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, σχολίασαν με οξύτητα την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και ζήτησαν από την Εκκλησία να «μην εμπλέκεται στις διπλωματικές υποθέσεις».

«Ακούμε με προσοχή και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Σκοπιανό, η οποία άλλωστε είναι λογικό να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και να ενδιαφέρεται και για την έντονη εκκλησιαστική διάσταση του θέματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις την αποκλειστική ευθύνη των διαπραγματεύσεων, όπως πάντα, την έχουν οι κυβερνήσεις, οι οποίες και γνωρίζουν όλες τις πτυχές των σύνθετων ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής», τόνισε μέσω του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Για να συμπληρώσει ότι: «Είναι όμως απολύτως απαράδεκτο και προσβλητικό να ταυτίζει η ηγεσία του υπουργείου των Εξωτερικών τις εθνικές ευαισθησίες και τον πατριωτισμό με τον εξτρεμιστικό εθνικισμό της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Κοτζιάς διέπραξε ένα τεράστιο ατόπημα που οφείλει να διορθώσει άμεσα».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας