Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017
Saturday, 16 September 2017 16:19

Κουτσούμπας:"Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για άλλες αυταπάτες"

Κουτσούμπας:"Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για άλλες αυταπάτες"

Κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγμα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και περί εισόδου της Ελλάδας στη «μεταμνημονιακή εποχή» δεν μπορεί να κρύψει ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα έρχονται, είναι μπροστά μας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Αίθουσα Σύνταξης

Το μέλλον που επιφυλάσσει ο Αλ. Τσίπρας για το λαό είναι η διαιώνιση της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων.
Γιατί η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα δεν είναι μια προσωρινή πολιτική που επιβάλλεται μόνο από τους δανειστές, το γνωστό κουαρτέτο, λόγω της υπερχρέωσης του κράτους.
Είναι πολιτική καθαρής στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου. Γι' αυτό και ζητούν να επιταχυνθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, η ελληνική άρχουσα τάξη.

Η προσέλκυση επενδύσεων, το περίφημο Grinvest, με το οποίο μάλιστα εκστασιάστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός όταν του το ανέφερε ένας Γάλλος κεφαλαιοκράτης, θα γίνει με τη σφαγή του λαού, με φθηνή εργατική δύναμη, δηλαδή με χαμηλούς μισθούς πείνας, με απαράδεκτες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με συνεχή φοροαφαίμαξη του λαού για να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Αλ. Τσίπρας αξιοποιεί την ανεργία που γεννά και διογκώνει η λειτουργία της οικονομίας με γνώμονα το κέρδος των καπιταλιστών, για να κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, του λαού μας.
Καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τα αντιλαϊκά μέτρα ως τετελεσμένα, τελικά να αποδεχτούν ακόμα και τη γνωστή αποστροφή του κ. Σόιμπλε περί έγερσης αγάλματος...
Τι λέει με απλά λόγια το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ;
Τα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί, όμως θα έρθει ανάπτυξη και η ανάπτυξη θα φέρει ευημερία για τους εργαζόμενους.
Αρκεί, λένε, να τη διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να είναι δίκαιη...

Με το μανδύα της περιβόητης «δίκαιης ανάπτυξης» ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τον λαό πως τα χειρότερα πέρασαν, πως ο νέος γύρος καπιταλιστικής ανάπτυξης θα βελτιώσει τη ζωή των εργαζόμενων, γιατί τα κέρδη τάχατες θα διανεμηθούν δίκαια σε όλους.
Για να γίνει ακόμα πιο πιστευτός, ο Αλ. Τσίπρας επιστρατεύει στατιστικά δεδομένα που δείχνουν μια ελαφριά επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στη φάση της ανάκαμψης το πρώτο εξάμηνο του 2017...

Επαναλαμβάνει το τάχα μεγάλο επίτευγμα της συμφωνίας για το χρέος και της περιβόητης εξόδου στις αγορές...
Αναφέρεται στη στήριξη της λεγόμενης νεανικής επιχειρηματικότητας με την πρόσφατη επίσκεψή του σε θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων...
Θα ήταν εύκολο να τον «αδειάσει» κανείς επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πολιτικού αμοραλιστή, πρώην υπουργού του κ. Τσίπρα που πρόσφατα δήλωσε «περσινά ξινά σταφύλια» για τις περσινές υποσχέσεις του Αλ. Τσίπρα περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ...
'Η αυτό που είπε ο ίδιος ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ ότι ο ΕΝΦΙΑ «δεν είναι και τόσο άδικος»...

Να τους θυμίσουμε πως τα ίδια ακριβώς, για την «δίκαιη ανάπτυξη» μας είπαν και πέρυσι και πως αντί αυτών μας έφεραν και 4ο Μνημόνιο...
Θα ήταν εύκολο, επίσης, να μιλήσει κανείς για τις αστοχίες ή τις σκοπιμότητες των οικονομικών προβλέψεων του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν λόγο, έναν χρόνο πριν, για ρυθμό ανάπτυξης 2.8% του ΑΕΠ το 2017...
Για να συμβιβαστούν τώρα σε πρόβλεψη ενός ρυθμού ανάπτυξης που θα είναι κάτω απ' το 2%, που κατά τη γνώμη μας δεν πρόκειται ούτε αυτόν να πιάσει, αφού ακόμα και αυτός απαιτεί τεράστια επιτάχυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Δεν θα κάνουμε όμως εμείς αυτήν την κριτική.

Την αφήνουμε στον ομοϊδεάτη του κ. Τσίπρα, στον κ. Μητσοτάκη, με τον οποίο τσακώνονται και θα συνεχίσουν να τσακώνονται για το ποιος θα φέρει πιο γρήγορα μια τέτοια καπιταλιστική ανάπτυξη, ποιος θα την σταθεροποιήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής του σάπιου οικονομικού συστήματος που λέγεται καπιταλισμός.
Δε θα κουραστούμε, όμως, να αναδεικνύουμε πως ο ισχυρισμός του Αλ. Τσίπρα πως τα χειρότερα πέρασαν, είναι πέρα για πέρα αποπροσανατολιστικός και κίβδηλος.
Για μια ακόμα φορά λέει ψέματα.
Δεν πρόκειται για κούφια λόγια δικά μας, δεν παριστάνουμε τις Κασσάνδρες.
Αρκεί να δει κανείς τι έρχεται το επόμενο διάστημα, τι ακριβώς περιλαμβάνει η περιβόητη συμφωνία του Αλ. Τσίπρα, ποια είναι η πολιτική του.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας