Print this page
Thursday, 16 November 2017 12:14

ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΜΕΣΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

ΚΥΡΙΕ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΜΕΣΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

Εχουν ευθύνες συγκεκριμενοι άνθρωποι και όχι τα...δέντρα.

Γιάννης Ντάσκας

Kύριε Εισαγγελέα,
Υπάρχει ένα λαϊκό γνωμικό στη χώρα μας, το οποίο λέει: "Μην πάρεις ποτέ το δίκιο αδελφού και μέρος ποταμού".
Προφανώς το πρώτο ενέχει περισσότερο ηθική απαξία, για να καταδείξει το πλήγμα στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Το δεύτερο αφορά σήμερα τη Μάνδρα, χθές την Κέρκυρα, προχθές τη Χαλκιδική, πέρυσι την Πελοπόννησο και ούτω καθεξής ανά την Ελλάδα και συν τω χρόνω. Αυτό αφορά τον πυρήνα της κοινωνικής ζωής και της νόμιμης συμπεριφοράς, εντός του κοινωνικού συνόλου.

Στα εθνικά πένθη που οφείλονται σε δυστυχήματα καλός είναι ο ανταγωνισμός σε δάκρυα γιατί κάνει καλό σε ορισμένους στην πολιτική απο πλευράς... υγείας.
Εννοούμε ότι είναι τόσο αναίσθητοι σε όλη την πλούσια ζωή τους ώστε δεν έχουν ενεργοποιήσει ποτέ τους δακρυγόνους αδένες τους. Αναφερόμαστε στα δυο κόμματα που άσκησαν εξουσία τα τελευταία 40 -και βάλε- χρόνια.

Ακόμα και βουλευτές τους απο την επαρχία δεν χρειάστηκε ποτέ να βγουν απο την πλούσια υποδομή τους. Οχι όλοι φυσικά, προς Θεού. Για παράδειγμα η Κατερίνα Παπακώστα ζει όλη της ζωή της δύσκολα και στην πολύπαθη Δυτική (Αγία Βαρβάρα) Αττική. Και αρκετοί άλλοι βουλευτές όλων των Κομμάτων .Οι ασκήσαντες την εξουσία σε κρίσιμα Υπουργεία Γεωργίας, Ανάπτυξης, Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη,Μαξίμου, Δημοσίων Εργων) είναι λίγοι σχετικά στη διαδρομή των ετών, διαίτερα μετά τη Χούντα..
Αυτών τα δάκρυα είναι απαράδεκτα και στα εθνικά πένθη όταν οφείλονται σε τέτοιες αιτίες.

Image result for ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ

Το ίδιο ισχύει και για δημοτικούς άρχοντες, απο συμβούλους, έως Δημάρχους και εδώ δεν εξαιρείται, ούτε το σημερινό κυβερνητικό σχήμα.
Το ίδιο ισχύει και για το εθνικό πένθος που κηρύχθηκε τώρα για τους 15 και παραπάνω νεκρούς, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Δεν ήξεραν οι αρμόδιοι, ότι είναι χτισμένα τα ρέματα στην περιοχή εκείνη και σε σχεδόν ΟΛΕΣ τις άλλες περιοχές της χώρας;
Πήγε ποτέ ένα απλό χαρτί, σε ΟΛΟΥΣ όσους έχουν χτίσει στα ρέματα, το οποίο να γράφει: "εχετε χτίσει σε ρέμα καί εχετε ευθύνες για τις ζωές τις δικές σας και των άλλων και αυτές θα αναζητηθούν, όπως ορίζει ο νόμος;"

Αν πήγε (που δεν πήγε), τότε πρέπει τώρα οι κατα τόπους αρμόδιοι της Αστυνομίας, των Δήμων, των άλλων Υπουργείων να τα παρουσιάσουν και να μάθει ο κόσμος εξαιτίας ποίων και για ποιούς θρηνούμε...

Related image

Να μάθει ο κόσμος ποιούς θα καλέσει τώρα ο Εισαγγελέας;
Να μάθει ο κόσμος εξαιτίας ποίων θρηνούμε σήμερα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Και πάντα θα υπάρχουν θύματα για τα οποία δεν θα υπάρχουν υπεύθυνοι.
Όμως υπάρχουν πάντα και θύματα που οφείλονταν και οφείλονται σε τέτοια εγκλήματα, δηλαδή κάλυψη ρεμάτων, δημόσιο έργο με σφάλματα κλπ.

Image result for ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ

Στην Ελλάδα έχουμε δεκάδες θύματα από τέτοιες αιτίες.Πριν χρόνια στη Χαλκιδική, στη Ρόδο, στη Λέσβο, στην Πελοπόννησο κλπ.
Δεν είναι δικαιολογία ότι ¨ενας φτωχούλης έχτισε στο ρέμα, πως να τον βγάλουμε έξω;".
Εξαιτίας ενός φτωχούλη μπορεί να εκτραπεί ο χείμαρρος και να χάσουν τη ζωή τους (την έχασαν...) και άνθρωποι χωρίς υπαιτιότητα...

Image result for ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ

Πολύ καλά έκανε και μπράβο του ο Εισαγγελέας Αθήνας κ.Ζαγοραίος, ο οποίος ζήτησε επείγουσα έρευνα παντού.
Θα επιβλέψει να δει, αν θα κληθούν συγκεκριμένοι ΠΟΛΙΤΕΣ, οι οποίοι έχουν ονόματα και τηλέφωνα και έχτισαν μέσα σε ρέματα με η χωρίς άδεια; Θα επιβλέψει να κληθούν συγκεκριμένοι ΔΗΜΑΡΧΟΙ και ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, αξιωματικοί υπηρεσιών, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ να καταθέσουν ΕΝΟΡΚΩΣ για συγκεκριμένες περιπτώσεις;

Image result for ΔΟΥΡΟΥ

Αν δεν συμβούν αυτά, ευθύνες δεν θα υπάρξουν δίκαια.
Και τα δάκρυα των πολιτικών, που έχουν ευθύνη να συμβούν όλα αυτά θα είναι, για μια ακόμα φορά, δάκρυα κροκοδείλων...
Το ίδιο ισχύει και για την μηνυτήρια αναφορά, που έκανε στον Αρειο Πάγο η Περιφερειάρχης κ.Δούρου.

Multimedia