Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 13 November 2017 11:06

ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ ΠΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ;

ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ ΠΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ;

Εχετε ακούσει για ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ, μίζες στο Άμυνας,  το Χρηματιστήριο, στη ΖΗΜΕΝΣ;
Τι απέγινε η κατάθεση η κατάθεση Πολυμενόπλου;

Γιάννης Ντάσκας

Δεν φτάνει να λέει κανείς ότι όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα και η Δικαιοσύνη θα κρίνει.
Στην Ελλάδα α παραδικαστικά κυκλώματα πάσης φύσεως είναι υπαρκτά και δυνατά και αυτά ευθύνονται για τον ενταφιασμό χειροπιαστών σκανδάλων τεραστίων διαστάσεων,όπως είναι αυτά της λεηλασίας της χώρας.

Image result for παραδικαστικα κυκλωματα

Το Χρηματιστήριο ήταν τέτοιο σκάνδαλο με συμμετοχή πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών των ΜΜΕ. Κουκουλώθηκε με εντολές πολιτικών σε δικαστικούς λειτουργούς και γιαυτό το κουκούλωμα κατατέθηκαν λεφτά σε φορολογικούς παραδείσους και σίγουρα στην Ελβετία...

Οι λίστες με τις καταθέσεις στο Λιχτενστάϊν, στο Λουξεμβούργο, στα διάφορα αφορολόγητα νησιά δέχονται τα προϊόντα αυτής της δράσης.
Και αυτές οι λίστες κουκουλώθηκαν και σήμερα μετά τόσο χρόνια ψάχνουμε να βρούμε ποιός είναι αυτός ο Αντώνη Σαμαράς της λίστας Λαγκάρντ αφού δεν υπάρχει καμία δήλωση του γνωστού Αντώνη Σαμαρά για το ποιός είναι.

Πως ήξερε η ΖΗΜΕΝΣ ότι θα γίνουν εκλογές την άνοιξη του 2003 και αυτό το έκανε πράξη ο βουλευτής του Σαμαρά Συμπιλίδης.
Ρώτησαν τον πρώην μπατζανάκη του Σαμαρά και σήμερα εργαζόμενο στη ΖΗΜΕΝΣ ΑθΑΝ. Σέκερη ή τον λασπώνουν τα παπαγαλάκια για να τρομοκρατηθεί και να μην μιλήσει για τις συνθήκες χωρισμού και το μέλλον των παιδιών του;

Image result for ζημενσ

Επί Σημίτη άρχισε το πάρτι του μεγαλύτερου παγκοσμίως προγράμματος εξοπλισμού χώρας με πληθυσμό μικρότερο των 100 εκατομμυρίων.
Και υπουργοί ήταν ο Ακης και ο Γιάννος με την σκανδαλωδώς προκλητική μεταχείριση, ένδειξη δράσης παραδικαστικών κυκλωμάτων.

Τότε υπήρξε ένας Αλέξανδρος Πολυμενόπουλος, ο οποίος ήταν κορυφαίος σύμβουλος στο Άμυνας και έδωσε μια κατάθεση καταπέλτη στη Δικαιοσύνη για μίζες και σε αυτήν παρουσίαζε τον Κώστα Σημίτη είτε παραπλανημένο στο ΚΥΣΕΑ, είτε κατά την εναπομείνασα λογική εξήγηση να είχε καταλάβει, αλλά τίποτα να μην έκανε.

Image result for σημιτησ

Υπουργός που μετείχε στα κόλπα ασφαλείας έχει οφ σορ και ξέπλυνε χρήμα μέσω ακινήτων...
Η κατάθεση Πολυμενόπουλου ερευνήθηκε απο τη Δικαιοσύνη ή την κατάπιαν τα παραδικαστικά αμάσητη;
Γίνονται αυτά;
Ας μας πει ο κ. Σημίτης που ξαφνικά βγήκε και έκανε δηλώσεις...

Τα ανακαλέσαμε στην επιφάνεια αυτά με αφορμή την εξής δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου για ένα θέμα που έκανε πρωτοσέλιδο η εφημερίδα του Νικου Χατζηνιkoλάου:

Νικολόπουλος: Έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να «ακουμπήσει» η Δικαιοσύνη τον Σημίτη;

Image result for νικος νικολοπουλος

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗ.

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, δόθηκε στη δημοσιότητα η κατωτέρω κοινοβουλευτική παρέμβαση του Προέδρου του και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου:

Με το γνωστό του πείσμα, επικαλούμενος καταθέσεις σε δικαστικά όργανα και δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμμα Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έχει πάρει στο «κατόπι» τον Κώστα Σημίτη, καθότι ο Εισαγγελέας κτύπησε την πόρτα του πρώην Πρωθυπουργού!

Αξιοποιώντας το κοινοβουλευτικό καθήκον του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για να πληροφορηθεί σε ποια φάση βρίσκεται η δικαστική διενέργεια έρευνας, με αφορμή τις καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρίας, σύμφωνα με τις οποίες αφήνει (το στέλεχος) υπόνοιες χρηματισμού του Κώστα Σημίτη για την αγορά του συστήματος ασφαλείας C41 των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!

Image result for c4i

Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει στην ερώτησή του:

«Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006 το περιεχόμενο της κατάθεσης του στελέχους της γαλλικής εταιρείας, αλλά -άγνωστο για ποιον λόγο- δεν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Πρόκειται για τον Μ. Ζοσεράν, πρώην πρόεδρο της εταιρείας Thales Engineering & Consulting, η οποία ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ενώπιον των γαλλικών αρχών είχε ισχυριστεί -πέρα από τις παράνομες πληρωμές στον τότε υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες- ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας που αντιπροσώπευε την Thales στην Ελλάδα είπε πως έχασαν τη σύμβαση για το σύστημα C4I επειδή η ανταγωνίστρια εταιρεία Saic υποστηριζόταν από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την περίοδο 2001-2009 Ντικ Τσένι.

Image result for ακης τσοχατζοπουλος

Σύμφωνα πάντα με τον Μ. Ζοσεράν, ο αντιπρόσωπος του είχε πει ακόμη ότι «χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό». Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση του Μ. Ζοσεράν περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές δικαστικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τυχόν διαφθορά στη γαλλική εταιρεία.

Η αποκάλυψη αυτή ήταν κεραυνός εν αιθρία για πολλούς, καθώς για χρόνια ο Κ. Σημίτης παρέμενε στο απυρόβλητο, άσπιλος και αμόλυντος. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι -πέραν των άλλων (χρηματιστήριο, Ζήμενς, Τσουκάτος κ.ά.)- η θητεία του σημαδεύτηκε από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο των πολεμικών εξοπλισμών. Ενώ δύο πρώην υπουργοί του στο Άμυνας ο ένας (Άκης Τσοχατζόπουλος) καταδικάστηκε και φυλακίσθηκε για μίζες δεκάδων εκατ. ευρώ, ενώ ο δεύτερος (Γ. Παπαντωνίου) βρίσκεται ένα βήμα πριν τον Κορυδαλλό. Το αναπόφευκτο ερώτημα, που ανέκαθεν έμπαινε, ήταν κατά πόσο ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε το όργιο με τις μίζες που γινόταν στο υπουργείο Άμυνας. Δεδομένου, δε, ότι όλες ανεξαιρέτως οι συμβάσεις για τις προμήθειες είχαν την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και φυσικά τη δική του υπογραφή.

Image result for γιαννος παπαντωνιου

Το καίριο ερώτημα του ανεξάρτητου βουλευτή προς το Στ. Κοντονή είναι το ακόλουθο:
Γιατί ενώ η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006 το περιεχόμενο της κατάθεσης του στελέχους της γαλλικής εταιρείας, – παραμένει άγνωστο για ποιον λόγο- δεν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας