Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018
Wednesday, 02 August 2017 10:29

Λεβέντης: Εμείς λέμε άσυλο για φοιτητές κι όχι για τραμπούκους

Λεβέντης: Εμείς λέμε άσυλο για φοιτητές κι όχι για τραμπούκους

«Πρέπει να πατάξει η Ελλάδα τον κομματισμό και μετά να ιδρύσουμε ότι θέλετε».

Αίθουσα Σύνταξης

Σφοδρή κριτική στην σημερινή κυβέρνηση, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ανατρέπουν συνεχώς τους εκπαιδευτικούς νόμους με δυσμενή αποτέλεσμα για την Παιδεία και κατ' επέκταση για το κύρος του Κοινοβουλίου και την ίδια την χώρα, άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης, ο οποίος καταλόγισε στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αρέσκονται σε «άγονες συγκρούσεις» με μοναδικό στόχο «να τέρπονται τα πλήθη», διαφώνησε με τον τρόπο που πολιτεύονται στα θέμα της Παιδείας. Στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε τον νόμο της ΝΔ, αφού κατήργησε τον νόμο του ΠΑΣΟΚ, και καταλόγισε στην ΝΔ ότι «οδύρεται» τώρα γι' αυτό γιατί προφανώς προσχώρησε στις απόψεις του νόμου Διαμαντοπούλου.

«Η Ένωση Κεντρώων, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει άσυλο, αλλά να υπάρχει και πανεπιστημιακή αστυνομία για να υπάρξει αποφυγή της ασυδοσίας. Το άσυλο χρειάζεται για τους φοιτητές, είναι το αποκούμπι τους για να αντιδράσουν στον φασισμό ενός καθεστώτος. Εμείς λέμε άσυλο για φοιτητές κι όχι για τραμπούκους» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Σχετικώς με το θέμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Λεβέντης είπε πως «πρέπει να πατάξει η Ελλάδα τον κομματισμό και μετά να ιδρύσουμε ότι θέλετε» ενώ προσέθεσε ότι «αν ιδρύσουμε τώρα ιδιωτικά πανεπιστήμια οι καλύτεροι καθηγητές θα πάνε εκεί με διπλό μισθό» με αποτέλεσμα να συντρέχει ο κίνδυνος να εξοντωθούν τα κρατικά πανεπιστήμια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, άσκησε επίσης κριτική προς τον πρόεδρο της Βουλής και με αιχμή την είσοδο του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, είπε ότι ενώ η Αστυνομία έκανε το καθήκον της και συνέλαβα τα μέλη της ομάδας αυτής, πήρε τηλέφωνο ο κ. Βούτσης, να αφεθούν ελεύθερα « γιατί δεν θεώρησε ότι είναι κακοποιά στοιχεία, ενώ στο παρελθόν έχουν προβεί σε τραμπουκισμούς και καταστροφές».

«Με πιο δικαίωμα ο κ. Βούτσης κανονίζει ποιος συλλαμβάνεται και ποιος όχι; Διαλέγουμε από τις οργανώσεις ποιες είναι φίλα προσκείμενες;» έθεσε το ερώτηση και ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κάνει μεγάλα λάθη, «νομίζει ότι είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μόνον» και - όπως υποστήριξε ο κ. Λεβέντης - «δεν θα του βγει σε καλό αν συνεχίσει να προστατεύει τέτοιου είδους ενέργειες».

Στο πλαίσιο της εφ' όλης της ύλης κριτικής που άσκησε στην κυβέρνηση πολιτική, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο θέμα των αναφορών του κ. Βαρουφάκη και διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει «σαν ακαδημαϊκή συζήτηση» και δεν τις διαψεύδει, ενώ έκανε λόγο για άρνηση του πρωθυπουργού να δεχθεί Εξεταστική Επιτροπή σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας