Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017
Thursday, 23 November 2017 11:19

Λοβέρδος για Σ. Αραβία: Να απαντήσει ο Τσίπρας αν το ΚΥΣΕΑ γνώριζε για συμφωνία με ιδιώτη

Λοβέρδος για Σ. Αραβία: Να απαντήσει ο Τσίπρας αν το ΚΥΣΕΑ γνώριζε για συμφωνία με ιδιώτη

Διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα.

Αίθουσα Σύνταξης

«Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα Είναι θέμα διαφθοράς, ή είναι θέμα Υεμένης;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ

Για αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση της Δευτέρας να απαντήσει αν γνώριζε το ΚΥΣΕΑ, που ενέκρινε τη -διακρατική- συμφωνία, ότι αυτή θα υπογραφεί με έναν ιδιώτη.

Όσον αφορά, δε,
την κατάθεση από τον ίδιο διαβαθμισμένων εγγράφων στη Βουλή και τις απειλές του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Λοβέρδος τόνισε στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι γεννάται και καινούργιο θέμα, αυτό της έλλειψης δημοκρατικότητας και διαφάνειας στο κοινοβούλιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι ξεκάθαρο πια ότι η Σαουδική Αραβία ζητούσε να αγοράσει μόνο 100.000 βλήματα και διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000. «Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα Είναι θέμα διαφθοράς, ή είναι θέμα Υεμένης;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η δουλειά φαίνεται να χάλασε στο θέμα της μεταφοράς των όπλων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη Σαουδική Αραβία και στην ασφάλιση του φορτίου».

Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε τέλος και κατάθεση επερώτησης από τη ΔΗΣΥ για το θέμα τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ότι πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας