Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Wednesday, 22 November 2017 10:22

Λοβέρδος: Ο μεσάζοντας για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία απείλησε ταξίαρχο ότι «θα έχει κακή τύχη»

Λοβέρδος: Ο μεσάζοντας για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία απείλησε ταξίαρχο ότι «θα έχει κακή τύχη»

Το άγνωστο τηλεφώνημα μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συζήτησης των κανονικών Σαουδαράβων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προανήγγειλε νέα επερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο σε 15 ημέρες.

Αίθουσα Σύνταξης

Στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και στον ρόλο του μεσάζοντα αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Πού τον βρήκαν αυτόν τον Παπαδόπουλο;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσθέτοντας ότι «από ό,τι προκύπτει ήταν κάτι που δεν ταίριαζε στους επιχειρηματίες με τους οποίους μπορούσε να συνεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για αγοραπωλησίες».

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι μισή ώρα μετά την πρώτηση συζήτηση της κανονικής αντιπροσωπεία των Σαουδαράβων, τον Αύγουστο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου φάνηκε «ότι ο Παπαδόπουλος δεν μετράει», ο μεσάζοντας κάλεσε τον Ταξίαρχο που δέχθηκε την απρεπή επίθεση από τον Πάνο Καμμένο «τον μάλωσε και τον απείλησε ότι θα έχει κακή τύχη».

Με αφορμή, δε, τις αποκαλύψεις που έκανε ο ίδιος στη Βουλή με τα έγγραφα που κατέθεσε την Τρίτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε με νόημα στην ερώτηση για τις ευθύνες που προκύπτουν ότι «προφανώς το ΚΥΣΕΑ πίστεψε ότι το κείμενο που εμφανίστηκε στα ελληνικά είναι διακρατική συμφωνία».

Κάλεσε, δε, τους βουλευτές να δουν τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ώστε να διαπιστώουν ότι «οι Σαουδάραβαες ενδιαφέρονταν και για άλλα οπλικά συστήματα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΔΗΣΥ υπάρχουν τρεις σταθμοί σε αυτή την «κωμικοτραγική ιστορία. Ένας άνθρωπος παρουσιάζεται ως πωλητής-αγοραστής όπλων στον αραβικό κόσμο και την Αφρική. Το ΥΠΕΘΑ τον ενσωματώνει ως μεσάζοντα από το 2016, μπαίνει στη Βουλή το θέμα για να πωληθεί υλικό στη Σαουδική Αραβία, έχουμε αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Η δεύτερη φάση είναι τον Ιούνιο του 2017 όταν παρά το ότι ο πρόξενος λέει ότι ο μεσάζοντας (σ.σ. ο Βασίλης Παπαδόπουλος) δεν είναι εκπρόσωπος των Σαουδαράβων, η συμφωνία υπογράφεται στη Μίκρα. Περνάνε δύο μηνες και στις 24 Αυγούστου ο πρέσβης της χώρας, ένας δεύτερος, δηλαδή, διπλωμάτης, λέει ότι έρχονται οι κανονικοί Σαουδάραβες για να αγοράσουν και άλλα πράγματα».

Τελικά η σύμβαση αυτή ακυρώνεται και «η Ελλάδα χάνει 66 εκατ. ευρώ όωπς το κοστολόγησε ο Καμένος και μετά γίνονται όσα γίνονται σε επίπεδο προπηλακισμού του Ταξίαρχου (σ.σ. αναφέρεται στην αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ)».

Προανήγγειλε, τέλος, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη «μετά από 15 ημέρς και υπό το φως των νέων εξελίξεων θα κάνει δική της επερώτηση. Εμείς δεν σπεύσαμε να κατηγορήσουμε κάποιον, καλούμε τον Καμένο να πει την αλήθεια και να αποκηρύξει τον άνθρωπο».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας