Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Monday, 27 November 2017 15:20

Μάχη στη βουλή για τα όπλα

Μάχη στη βουλή για τα όπλα

Καμμένος: Όσο πιο πολύ χτυπάτε την κυβέρνηση τόσο πιο ισχυρή θα είναι η συνοχή της.

Αίθουσα Σύνταξης

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»
Σε απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε, αναφέρθηκε συνεχίζοντας στην πρωτολογία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία. Ανέφερε επίσης πως τον μεσάζοντα κ. Παπαδόπουλο τον γνωρίζει και η ΝΔ καθώς ήταν στη λίστα επιχειρηματιών που είχαν ταξιδέψει στη Μόσχα σε πρωθυπουργική αποστολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε:

«Εμείς το μόνο που ξέραμε για τον Παπαδόπουλο ήταν ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία. Ελέγχθηκε το ποινικό του μητρώο και αν είχε τις απαιτούμενες άδειες. Καταθέτω τα σχετικά έγγραφα και πιστοποιητικά για την εταιρεία Παπαδόπουλου. Με ρωτάτε αν τον γνώριζα τον κ.Παπαδόπουλο. Ναι, τον γνώριζα από τον κ. Μητσοτάκη. Ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο γιος του είναι στη λίστα επιχειρηματιών που είχαν ταξιδέψει στη Μόσχα σε πρωθυπουργική αποστολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος που δεν ξέρετε ήταν σε ελληνική αποστολή στη Ρωσία το 1988 μαζί με την κ. Μπακογιάννη. Εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία. Με ενδιαφέρει να είναι διακρατική η συμφωνία και τα χρήματα να καταλήγουν στο κράτος και όχι αλλού. Θα αποδειχθεί σύντομα ποιοι και γιατί θέλουν να χαλάσει η δουλειά. Καταθέτω το σχέδιο διακρατικής συμφωνίας και τα ποσά που δόθηκαν τότε για να φτάσουμε στην τιμή που έβγαλε το Επιτελείο Στρατού. Πριν από περίπου 1 μήνα έλαβα ένα τηλεφώνημα που απειλούσε εμένα και την οικογένειά μου. Ζήτησα άρση απορρήτου και αποδεικνύεται ότι πίσω από το τηλεφώνημα ήταν ο μεσάζοντας κ. Πατεράκης. Σήμερα ενημερώθηκα από τη Δίωξη ότι ο καλών ήταν ο κ. Πατεράκης που φωτογραφίζεται με τον κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Πατεράκης είναι μέλος της συμμορίας που εκπροσωπείτε σήμερα εδώ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όσο πιο πολύ χτυπάτε την κυβέρνηση τόσο πιο ισχυρή θα είναι η συνοχή της».

Άδωνις για Σαουδική Αραβία: Μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να αρπάξετε 150 εκατ;

Με σφυροκόπημα των βουλευτών της ΝΔ στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την πώληση βλημάτων από τον ελληνικό στρατό στη Σαουδική Αραβία, υπόθεση που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ, ξεκίνησε η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που έχει καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα ήταν ίδια η ψήφος μας αν είχαμε πληροφορηθεί την ύπαρξη του μεσάζοντα κ. Βασίλειου Παπαδόπουλου;» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην έγκριση που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για να εκποιηθούν τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία.

«Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ήταν το ερώτημα του κ. Γεωργιάδη ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
«Ο λαθρέμπορος Παπαδόπουλος θα έβαζε με την άδεια της Ελλάδος σε μια εμπόλεμη ζώνη 200.000 βλήματα. Ξέρετε πόσο αξίζουν 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά; Πάνω από 150 εκατομμύρια! Εμένα μου φαίνεται αρκετό κίνητρο γα να παραπλανήσει κάποιος τη Βουλή» ήταν η επισήμανση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι η ΝΔ στήριξε τη διακρατική συμφωνία επειδή αυτή εξασφαλίζει την απόλυτη διαφάνεια. Ο αρχηγός ΓΕΣ είχε υπερασπιστεί τη διακρατική συμφωνία με το επιχείρημα ότι αν τα πυρομαχικά πήγαιναν σε ιδιώτη η ελληνική πλευρά δεν θα ήξερε πού θα καταλήξει. «Άρα, δεν μπορούμε να κάνουμε συναλλαγή με κάποιον που λέει ότι δεν είναι κράτος. Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα» ήταν η φράση που είχε χρησιμοποιήσει τότε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Κώστας Τασούλας. Υπαινίχθηκε μεθόδευση για να εκποιηθούν τα 300.000 βλήματα των 105mm αφού, όπως είπε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, ένα μήνα πριν αποφασιστεί ότι τα 300.000 φυσίγγια πυρομαχικών περισσεύουν, συμπτωματικώς ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος είχε ζητήσει τον ίδιο αριθμό βλημάτων, για λογαριασμό της Ιορδανίας αυτή τη φορά...

Οπως είπε ο κ. Τασούλας: «Ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, απόστρατος ναύαρχος υπέγραψε συμφωνία με ιδιώτη, εκπρόσωπο ιδιωτικής βιομηχανίας στο αεροδρόμιο της Μίκρας στις 13 Ιουνίου του 2017. Την επόμενη ημέρα, τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών ανέφεραν με έγγραφό τους όλα όσα έγιναν για το θέμα, αποκαλύπτοντας ότι έψαχναν για επίσημο εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας και τελικώς υπέγραψαν με έναν μεσάζοντα. Εξηπατήθη η επιτροπή Εξοπλισμών, ο κ. Καμμένος υφήρπαξε την έγκρισή μας, έκανε συμφωνία με ιδιώτη μεσάζοντα». Χαρακτήρισε δε την υπόθεση θλιβερή, σκοτεινή και δυσάρεστη «που αποδεικνύει ότι όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν δεν μας έχουν διδάξει τίποτα». Εκλεισε δε λέγοντας ότι «επισημαίνουμε τα γεγονότα, την καλοπιστία και την εποικοδομητική μας στάση».

«Είναι συμφωνία με μεσάζοντα, είναι συμφωνία αίσχους για την Ελλάδα, είναι συμφωνία αίσχους για τον κ. Καμμένο» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας