Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 07 September 2017 16:15

Μακρόν σε Τσίπρα: Είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας

Μακρόν σε Τσίπρα: Είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας

«Πρέπει να αναφερθούμε στην έξοδο της χώρας από την κρίση».

Αίθουσα Σύνταξης

Το μήνυμά του ότι η Ελλάδα πρέπει να μιλά για την έξοδό της από την κρίση και πως οι αναφορές σε αυτήν πρέπει να γίνονται για το μέλλον της, έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα ο Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος αρχικά στάθηκε στην οικολογική καταστροφή που έπληξε την Καραϊβική, με τον Άγιο Μαρτίνο, που ανήκει στη Γαλλία, να έχει και αρκετά θύματα από αυτήν. Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι οι γαλλικές Αρχές «είναι σε επιφυλακή» και πως «η προσοχή της χώρας μας είναι στραμμένη εκεί». Ο Γάλλος πρόεδρος στάθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας του και ο ίδιος προσωπικά βρίσκονται σε ετοιμότητα για την «αντιμετώπιση της καταστροφής», ενώ τόνισε πως το βασικό για τέτοια ζητήματα είναι πως «αυτές οι φυσικές καταστροφές έχει αιτία» η οποία είναι «η κλιματική αλλαγή και αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Μακρόν ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα για την πρόσκληση, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε χώρα του εξωτερικού από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της Γαλλίας. Κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό».

«Προσβλέπω ότι στις επαφές αυτές που θα έχουμε, πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο κ. Μακρόν. Και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι ήρθε να μιλήσουμε για το μέλλον, της χώρας που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ από την κρίση. Για όλους αυτούς τους λόγους, ευχαριστώ για την πρόσκληση. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα».
«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τα θύματα της φυσικής καταστροφής που έπληξε τις προηγούμενες ώρες τις γαλλικές Αντίλλες» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η επίσκεψή σου έχει σημασία για την εμβάθυνση των ελληνογαλλικών σχέσεων της ελληνογαλλικής φιλίας αλλά ταυτόχρονα είναι και μια σημαντική ευκαιρία να μιλήσουμε όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα θα συζητήσουν για το πως θα διαμορφωθούν οι αλλαγές «για να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας αλλά και στις γενιές που έρχονται».

«Πιστεύω ότι η σημερινή σου επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο για ελληνογαλλικές σχέσεις που έχουν ρίζες σε βάθος χρόνου όσο όμως και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει η Ευρώπη από τη σημερινή της κρίση» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Ας μην ξεχνάμε, η ελληνική κρίση, ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση. Η έξοδος λοιπόν της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και την οριστική έξοδο της Ευρώπης από την κρίση» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος ξεκίνησε τον χαιρετισμό του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αναφερόμενος στον κυκλώνα Ίρμα. «Περιμένω να βελτιωθούν λίγο οι καιρικές συνθήκες για να μπορέσω να πάω κι εγώ στην περιοχή» που χτυπήθηκε από τον κυκλώνα Ίρμα, τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν και συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι φυσικές καταστροφές έχουν ως αφορμή την κλιματική αλλαγή»

«Προσβλέπω στις επαφές γιατί πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση μετά τις τρομακτικές προσπάθειες του ελληνικού λαού» ήταν το βαρυσήμαντο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας