Πέμπτη - 18 Ιανουαρίου 2018
Monday, 04 December 2017 10:30

Μάρδας: Έπρεπε η ΝΔ να είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς πριν από τρία χρόνια

Μάρδας: Έπρεπε η ΝΔ να είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς πριν από τρία χρόνια

Σε μια πραγματικά απίστευτη δήλωση προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας που ουσιαστικά κατηγόρησε τα στελέχη της ΝΔ ότι κακώς νομοθετούσαν την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Αίθουσα Σύνταξης

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, ανέφερε ότι αν η ΝΔ είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά.

Ειδικότερα, ο κ. Μάρδας, σχολιάζοντας την χθεσινή πρόταση του Χρήστου Σταϊκούρα η κυβέρνηση να επαναλάβει την νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ του 2014 για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέφερε:

«Αν η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε τέσσερις νομοθετικές αναστολές όσον αφορά τη ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος σήμερα θα είχαμε τελειώσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του και ο κόσμος θα είχε ως βάρος τα μισά από αυτά που υπάρχουν σήμερα. Τότε οι πλειστηριασμοί θα ήταν πολύ πιο εύκολοι σε σχέση με σήμερα. Τότε ήταν πολύ πιο εύκολοι οι διακανονισμοί τώρα έχουν αυξηθεί οι τόκοι και έχει διπλαστιαστεί και το βάρος».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωνε το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» και αντιδρούσε σφοδρά κατά των πλειστηριασμών ο κ. Μάρδας απάντησε: «Αν η ΝΔ είχε αποφασίσει τότε να κάνει τους πλειστηριασμούς με μια τέτοια άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες που έχουμε κάνει εμείς τώρα, οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ λιγότερες».

«Αν και εγώ πρέπει να σας πω ότι διαφωνούσα με την τότε θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να προσθέσω ότι η κυβέρνηση είναι που κυβερνά και η αντιπολίτευση είναι αυτή που κάνει τη δουλειά της όπως νομίζει ότι πρέπει να την κάνει. Κάποια στιγμή η όποια κυβέρνηση πρέπει να αντιλαμβάνεται το ρόλο της και η αντιπολίτευση το δικό της ρόλο», πρόσθεσε σχετικά με το ίδιο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε την συνέντευξη του κ. Μάρδα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολιάζοντας: «Η σημερινή συνέντευξη του κ. Δημήτρη Μάρδα, για τους πλειστηριασμούς, πρέπει να γίνει σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στην πολιτική στο παρελθόν. Αναίσχυντοι σε όλα τους».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας