Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 19 December 2017 12:41

ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ....

ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ....

Ερωτήσεις στη Βουλή για μονόφθαλμη Δικαιοσύνη και κρατική μηχανή.

Γιάννης Ντάσκας

Βιώσαμε και βιώνουμε χρόνια την επιλεκτική μεταχείριση σε πολλά επίπεδα. Πότε γιατί δεν ανήκουμε σε πολιτικό Κόμμα, πότε γιατί δεν ανήκουμε δημόσια σε μια ομάδα, πότε γιατί σεβόμαστε την ταλαιπωρία μας και στο Πανεπιστήμιο και δεν προσυπογράφουμε ότι πετάει και ο γάίδαρος, όπως συμβαίνει συχνά στα ΜΜΕ, πολλά απο τα οποία έχουν διευθυντές αποφοίτους δημοτικού η Λυκείου για να "κουμαντάρουν" καθηγητές Πανεπιστημίου...

Αυτή την επιλεκτικότητα τη βιώνουμε χρόνια και στη Δικαιοσύνη με αποφάσεις σε βάρος μας ακόμα και γιατί είπαμε καλημέρα με σηκωμένο...φρύδι ή χαμόγελο ειρωνικό. Εστω και αν κάποια στιγμή, μετά αγώνα δικαιωνόμαστε.

Και πριν δυο μήνες τα ίδια υποστήκαμε απο το Εφετείο Θεσσαλονίκης...

Αποτέλεσμα εικόνας για εφετειο θεσσαλονικησ

Αυτά που δεν θέλουμε για μας, δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ να συμβουν σε άλλους, έστω και αν δεν έχουν την προτίμηση, τη συμπάθεια ή έστω και την ανοχή μας.

Η επιλεκτικότητα είναι αδικία και γιαυτό απαράδεκτη.

Αυτά τα θέματα τα αναδεικνύουμε συστηματικά χρόνια και αυτά καταγγέλλει για τη Δικαιοσύνη και την κρατική μηχανή ο Νίκος Νικολόπουλος με δυο ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή χθες.

Επειδή στον καθένα μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο ή γνωρίζει κάτι ανάλογο τις δημοσιεύουμε και εδώ είμαστε να αναδείξουμε όποιο παρόμοιο θέμα:

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η

Θέμα: «Η 14μηνη καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος για την υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” στο ποδόσφαιρο και η υπερδιπλάσια καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος για την υπόθεση της αμαρτωλής σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού Σιδηροδρόμου»

Με την υπ’ αρ. πρωτ. 1268/98/17.11.17 Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε σας υποβάλαμε τέσσερα(4) ερωτήματα για το παραπάνω θέμα. Αλλά στην απάντησή σας( αρ. πρωτ. 858/14-12-2017) δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μας, παρά μόνο μας πληροφορήσατε, ότι με το υπ’ αρ. πρωτ. 1290/13-12-2017 έγγραφό σας αποστείλατε την εν λόγω Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όμως, κύριε υπουργέ, έχετε υποχρέωση να απαντάτε στη Βουλή των Ελλήνων στις ερωτήσεις που σας υποβάλλονται στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κι όχι απλά να διαβιβάζετε τις ερωτήσεις μας στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. Εξ άλλου, την παραπάνω Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε την κοινοποιήσαμε εμείς οι ίδιοι, τόσο στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όσο και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και η απλή αποστολή της και από σας ήταν εκ περισσού.

Μετά τα παραπάνω, φρονούμε ότι έχετε υποχρέωση να απαντήσετε στα ερωτήματα που δεν απαντήσατε με την υπ’ αρ. πρωτ. 858/14-12-2017 απάντησή σας στην προηγούμενη Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επειδή, ταυτόχρονα πολλά δικαστικά γεγονότα από το πρόσφατο ημερήσιο δελτίο συμβάντων της ελληνικής μιζέριας μπορούν να αποτελέσουν ελπιδοφόρα μηνύματα για όσους τάσσονται –με πολύ κόστος είναι αλήθεια– στη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων όπως: Η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας Αθηνάς Θεοδωροπούλου για την ενοχή 36 κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μετοχές-φούσκες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είκοσι χρόνια μετά το πολιτικό σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, είναι μια μείζονος σημασίας θετική ανατροπή. Ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση, καθώς έκρινε πως η αθωωτική απόφαση δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Επίσης, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμφθηκαν ο πρώην χορηγήθηκε στον πρώτο προκειμένου να αγοράσει μετοχές του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και να καταστεί ιδιοκτήτης του.

Ακόμα, το γεγονός ότι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμφθηκαν τρεις πρώην πρόεδροι και τρεις διευθύνοντες σύμβουλοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για σωρεία διαχειριστικών και οικονομικών ατασθαλιών που αφορούν το διάστημα 2007-15 και κατά το οποίο είχαν προκύψει ζημιές άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΒΖ

Τέλος, εννοείται πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αλλά ο αντικειμενικός πολίτης δεν μπορεί παρά να σημειώσει με επαινετικά σχόλια πως αυτά και πολλά ακόμα συμβαίνουν επί Υπουργία, σας, όμως ενώ εσείς προσωπικά κ. Υπουργέ επιδείξατε ξεχωριστή, σχεδόν αδικαιολόγητη για έναν καλόπιστο αντικειμενικό πολίτη, ευαισθησία για την καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο και επί Υπουργίας σας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, άσκησε αίτηση κατά του βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, υπάρχουν άλλες πολλές υποθέσεις που υπόπτως λιμνάζουν όπως η ανωτέρω και έτσι δικαίως γεννώνται τα παρακάτω ερωτήματα:

Τι απαντάτε κύριε υπουργέ, σε αυτούς που κρισιολογούν ότι «μπορεί να εκδηλώνεται μία επιλεκτική ευαισθησία» που ίσως να έχει σχέση με τη συμπάθεια ή την αντιπάθεια που τρέφετε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, που σχετίζονται με τις δυο(2) παραπάνω υποθέσεις και πώς μπορείτε να επιτρέπετε μετά την πρωτοβουλία σας, τον σχολιασμό πως εσείς «εφαρμόζετε δυο μέτρα και δυο σταθμά», σε υποθέσεις που καθυστερεί η έκδοση βουλεύματος από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών;

Γιατί δεν επιδείξατε την ίδια ευαισθησία για την καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος στην υπόθεση της αμαρτωλής σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, με εκείνη που επιδείξατε για την καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος στην υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” στο ποδόσφαιρο, όταν μάλιστα η καθυστέρηση στην πρώτη περίπτωση είναι υπερδιπλάσια από εκείνη στη δεύτερη περίπτωση;

Παρακολουθείτε κάθε «μεγάλη» δικαστική υπόθεση για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην πρόοδό της, ή μόνον αυτές που σας «ενδιαφέρουν»; Μήπως αυτό το επιλεκτικό ενδιαφέρον σας, κάθε άλλο παρά εμπεδώνει την εμπιστοσύνη μας στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης;

Θα ερωτήσετε την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία είναι γνώστης της δικογραφίας της υπόθεσης της αμαρτωλής σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και συνέβαλε αποφασιστικά στη μη αρχειοθέτηση της υπόθεσης, πώς και δεν παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των δικαστών του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υποπέσει στο πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος, καθώς υπερέβησαν τον προβλεπόμενο χρόνο, που ορίζει ο νόμος, όπως έκανε για την υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” στο ποδόσφαιρο, όταν μάλιστα η καθυστέρηση στην πρώτη περίπτωση είναι υπερδιπλάσια από εκείνη στη δεύτερη περίπτωση;

Αποτέλεσμα εικόνας για δυστυχημα οσε

-Να κατατεθεί το υπ’ αρ. πρωτ. 1290/13-12-2017 έγγραφό σας προς την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Έχει εκδοθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών το βούλευμα για την υπόθεση της δικογραφίας με αρ. ΝΒ 105/15;

Θα ζητήσετε να σχηματισθεί κατάλογος υποθέσεων που καθυστερεί η έκδοση βουλεύματος από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών και θα ενημερώσετε την Βουλή των Ελλήνων;

Να κατατεθεί ο ανωτέρω πίνακας.

- Να κατατεθεί το εν λόγω βούλευμα στην περίπτωση που έχει εκδοθεί

- Να κατατεθεί επίσης η παραπάνω Αναφορά σας προς την Εισαγγελέα του Αρείου

Πάγου για την υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” στο ποδόσφαιρο

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η:ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ!

EΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ

Θέμα: Κατέβαλαν τα μισά χρήματα του καταλογισμού;

Η υφυπουργός κ. Παπανάτσιου την 27-9-2017, και ενώ είχε ήδη κατατεθεί η ενδικοφανής προσφυγή, αντί να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, απλά διαβίβασε τις αοριστόλογες επιστολές της ΑΑΔΕ, χωρίς καμμιά απάντηση για την «ταμπακέρα» της υπόθεσης, τα πραγματικά στοιχεία της οποίας και πάλι επιμελώς συγκαλύπτονται μέχρι και την τελική απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών που έχει προθεσμία έκδοσης ή μη έκδοσης απόφασης έως τον Ιανουάριο 2018.

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

1.Τον Οκτώβριο του 2016, έβδομο χρόνο μετά την έναρξη ελέγχου από την Δ’ ΔΟΥ εκδόθηκαν και τον Νοέμβριο επιδόθηκαν «οι προσωρινές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου δωρεάς» και τα «Σημειώματα διαπιστώσεων ελέγχου» για τους τέσσερεις (4) μετόχους της Alpha Δορυφορικής Τηλεόρασης (ΑΔΤ).

2.Οι καταλογισθέντες φόροι δωρεάς ανέρχονταν συνολικά σε ποσό της τάξης των 77 εκατ. ευρώ.

3.Την 26-11-2016 κατετέθησαν στη Βουλή οι υπ. αρ.1487/25-11-2016, 1488/25-11-2016 και 1489/25-11-2016 ερωτήσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος για να γνωστοποιηθούν:

α) οι αιτιολογίες καθυστέρησης της έκδοσης των Σημειωμάτων Διαπιστώσεων Ελέγχου από την Δ’ ΔΟΥ, και

β) αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων λόγω καθυστέρησης.

4.Την 2-12-2016 κατετέθη νέα ερώτηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος με αρ. 1695/2-12- 2016 για να γνωστοποιηθεί αν έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο Οικονομικών οι ενέργειες για Οριστική επίδοση Σημειώματος Ελέγχου.

5.Τον Φεβρουάριο 2017 οι μέτοχοι της ΑΔΤ, εις βάρος των οποίων καταλογίσθηκαν φόροι 77 εκατ. ευρώ περίπου, με εξώδικη δήλωσή τους ζήτησαν τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων της Δ’ ΔΟΥ με την κατηγορία ότι διέρρευσαν προς εμένα τα στοιχεία του ελέγχου!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Δ ΔΟΥ

6.Τελικά, τον Αύγουστο τον 2017 επιτέλους επιδόθηκαν τα οριστικά Σημειώματα Ελέγχου, και

7.Τον Σεπτέμβριο τον 2017 οι φερόμενοι ως φοροδιαφεύγοντες (κατά πληροφορίες για λογαριασμό του κ. Δημήτρη Κοντομηνά) τέσσερεις μέτοχοι κατέθεσαν ενδικοφανή προσφυγή που βρίσκεται προς εξέταση στην αρμόδια Δ/νση της ΑΑΔΕ για επίλυση διαφορών.

Με τις ερωτήσεις αυτές ετέθησαν ερωτήματα προς τον υπουργό Οικονομικών:

α) Ποιες εντολές δόθηκαν για διερεύνηση των αιτίων της καθυστέρησης;

β) Ποιο είναι το τελικά καταλογισθέν ποσό;

γ) Θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και πότε θα περάσουν από το ταμείο τον κράτους οι ελεγχόμενοι ως φοροφυγάδες;

Επειδή όμως η υπόθεση έχει «ουρά» και επειδή πρέπει να πέσει άπλετο φως, επανερχόμεθα και σας καλούμε να δώσετε ΕΣΕΙΣ απαντήσεις, όπως υποχρεούσθε, στα εξής ερωτήματα:

1ον Προκειμένου να προσφύγουν στην Επιτροπή οι ελεγχόμενοι ως φοροφυγάδες κατέβαλαν το προβλεπόμενο από τον νόμο ποσό του 50%x77 εκατ. ευρώ, δηλαδή 37,5 εκατ. ευρώ, ή όχι;

2ον Αν όχι, είναι παραδεκτή η άσκηση της προσφυγής, άλλως με τι αιτιολογικό η ΑΑΔΕ εξετάζει την ενδικοφανή προσφυγή;

 

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας