Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Monday, 18 December 2017 09:53

Μητρόπουλος: Τεχνίτης του λαϊκισμού ο Τσιπρας, κάνει αναδιανομή της φτώχειας

Μητρόπουλος: Τεχνίτης του λαϊκισμού ο Τσιπρας, κάνει αναδιανομή της φτώχειας

«Δεν πείθει με τις εξαγγελίες που έρχονται σε έναν χρόνο πριν τις εκλογές» σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Αίθουσα Σύνταξης

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή και τις παροχές που εξήγγειλε για την Δυτική Αττική από το συνέδριο που διοργάνωσε η κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο άσκησε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Μητρόπουλος είπε για τον πρωθυπουργό ότι «έχει γίνει τεχνίτης του λαϊκισμού καθώς έχει πάρει τα χαρακτηριστικά του υστεροπασόκου, του λαϊκιστικού ΠΑΣΟΚ».

Σχολίαζοντας ειδικά τον «μποναμά» για τους νέους ανέργους που εξήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι τα 20 εκατομμύρια για τη χρηματοδότησή του προήλθε από την κατάργηση «των τεσσάρων επιδομάτων των αθλίων. Κάνουν αναδιανομή της φτώχειας».

«Πρόκειται για μια συσσιτιογόνα ανάπτυξη. Αυτό δεν είναι προοπτική για τους νέους» είπε ο πρόεδρος της της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.

«Σε μια καταρρέουσα οικονομία και ιδιαίτερα σε βιομηχανικές ζώνες με τα δεινά που έχουν υποστεί δεν πείθεις όταν εξαγγέλλεις αυτά σε έναν χρόνο προ εκλογών» συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Ερωτηθείς για το ύψος των συντάξεων των επόμενων ετών ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι «αυτό που θα επηρεάζει το ύψος των συντάξεων θα είναι η νέα αγορά εργασίας που παράγει φτηνή απασχόληση ενώ κυριαρχεί η μερική απασχόληση».

Όσον αφορά τέλος το πλεόνασμα βάσει του οποίου μοιράστηκε φέτος το κοινωνικό μέρισμα είπε ότι «το 80% του πλεονάσματος είναι από κατασχέσεις λογαριασμών οφειλετών στα ταμεία και το υπόλοιπο είναι επιδότηση που έδωσε η Αχτσιόγλου στον ΕΦΚΑ».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας