Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018
Saturday, 16 September 2017 21:40

Μητσοτάκης: Δεν αξίζει να ζούμε στη μιζέρια, την απογοήτευση και τη διαρκή φτωχοποίηση

Μητσοτάκης: Δεν αξίζει να ζούμε στη μιζέρια, την απογοήτευση και τη διαρκή φτωχοποίηση

Έκρηξη της ιδιωτικής οικονομίας το βασικό χαρτί του Μητσοτάκη, «Παραχώρηση περισσότερων δημόσιων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα με ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας».Νέες δουλειές, μείωση φόρων και στήριξη αδυνάτων.

Κώστας Ντέμος

Την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχικά τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να κάνουμε όσα χρειάζονται, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι θεατές μιας πραγματικότητας που τους αποκλείει. Το ξέρω πως μέσα μας όλοι το πιστεύουμε. Από την Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Αμερική μέχρι Αυστραλία».

«Οι Έλληνες δεν αξίζει να ζούμε στη μιζέρια, την απογοήτευση και τη διαρκή φτωχοποίηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους ανθρώπους της κυβέρνησης να κάνουν στην άκρη, καθώς «δεν ξέρουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προηγουμένως επισκεφθεί το Πληροφοριακό Κέντρο - Περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Τον υποδέχθηκαν ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, και ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας.

Κατά την επίσκεψή του ο, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να ξεναγηθεί στο Πληροφοριακό Κέντρο, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ επιπλέον του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Σώματος.

«Αξίζουμε καλύτερα», είναι το σύνθημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε να ζούμε στη μιζέρια, την απογοήτευση και τη διαρκή φτωχοποίηση και να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευμόμενων μάγων», σημείωσε αρχικά στην ομιλία του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν συνεχεία, για την κυβέρνηση, είπε: «Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας». «Η αγωνία μου είναι να εξασφαλίσουμε καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά», επισήμανε στη συνέχεια και υπογράμμισε ότι «οραματίζομαι μία ευημερούσα χώρα με προκοπή και αξιοπρέπεια».

«Όταν μιλώ για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έχω στο μυαλό μου ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, που τόνισε ότι «δεν έχω στο νου μου τα νούμερα του ΑΕΠ όταν μιλώ για ανάπτυξη». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια του έθνους το δημογραφικό». Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας.

«Πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων. «Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ασφάλειας των πολιτών, λέγοντας πως «είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».

«H Ελλάδα που εγώ οραµατίζοµαι είναι ένας κόσµος που ανατέλλει, όχι µια χώρα που δύει.Δεν έχω στο νου µου µόνο αριθµούς και δείκτες. Έχω πρώτα από όλα ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, που απαιτούν οι πολιτικοί να λένε την αλήθεια».

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε όσα χρειάζονται, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι θεατές μιας πραγματικότητας που τους αποκλείει. Το ξέρω πως μέσα μας όλοι το πιστεύουμε. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Αμερική μέχρι Αυστραλία» υπογράμμισε.

«Οι Έλληνες δεν αξίζει να ζούμε στη μιζέρια, την απογοήτευση και τη διαρκή φτωχοποίηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους ανθρώπους της κυβέρνησης να κάνουν στην άκρη, καθώς «δεν ξέρουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν».

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι θερμοκήπιο ανικανότητας και αναξιοκρατίας» προσέθεσε, ενώ σχολίασε με νόημα ότι «η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να είναι το κακέκτυπο μίας λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας».

«Η διαφύλαξη της ασφάλειας είναι προϋπόθεση ελευθερίας» ανέφερε σχετικά με τα ζητήματα του ποινικού εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του «άβατου των Εξαρχείων», όπως το χαρακτήρισε, την ώρα που την ομιλία του παρακολουθούσαν, πλην των παραγωγικών φορέων, οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«"Βλέπω τη ζωή μου να περνά μπροστά μου σαν ταινία και να μην μπορώ να κάνω τίποτα, μου είπε ένας άνεργος στο Περιστέρι"» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας του δημόσια από το βήμα του Βελλιδείου ότι «είμαστε εδώ για να κάνουμε ακριβώς ό,τι χρειάζεται, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι θεατές στην ίδια τους τη ζωή».

«Δεν μας αξίζει να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευόμενων μάγων. Εκείνοι που έταζαν να σκίσουν τα μνημόνια τώρα τάζουν επενδύσεις. Όσο ήταν αλήθεια το ένα τόσο θα είναι και το άλλο» είπε χαρακτηριστικά.


Οι εξαγγελίες για όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση

Όπως υποσχέθηκε, όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, θα υπάρξει «δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια».

«Η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, είναι η απόλυτη προτεραιότητα», διαμήνυσε.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε «υπέρ ενός νέου προτύπου επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα». Ενώ τόνισε πως «θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα, με σεβασμό στο περιβάλλον».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε «λειτουργικό τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας, παράλληλα με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, αλλά και τήρηση των νόμων».

«Θέλουμε κράτος λιτό και αποτελεσματικό», διαμήνυσε και τόνισε πως «μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε την απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους».

Υποσχέθηκε παραχώρηση περισσότερων δημόσιων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα με ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας και νέα ταυτότητα σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας