Δευτέρα - 19 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 16 October 2017 10:56

Μητσοτάκης για επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: Του προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία

Μητσοτάκης για επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: Του προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία

Ιδιαίτερα ευνοϊκή χαρακτηρίζει τη χρονική συγκυρία που πραγματοποιείται το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική για τη χώρα μας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε μάλιστα την ανάγκη να αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός τις επαφές που θα έχει με την αμερικανική ηγεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αίθουσα Σύνταξης

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό, λόγω των ανεύθυνων επιλογών της κυβέρνησης» όπως είπε, «η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο που δοκιμάζεται από μεγάλη αστάθεια». Η συγκυρία αυτή, σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Τουρκίας, αναβαθμίζει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική θέση της πατρίδας μας υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης απαριθμεί τους λόγους που προσφέρεται στον πρωθυπουργό μια μοναδική ευκαιρία. Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για την χώρα μας.

Και είναι ευνοϊκή, διότι - παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό, λόγω των ανεύθυνων επιλογών της Κυβέρνησης - η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που δοκιμάζεται από μεγάλη αστάθεια.

Η συγκυρία αυτή, σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις Η.Π.Α. - Τουρκίας αναβαθμίζει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική θέση της Πατρίδας μας

Για αυτόν τον λόγο, όμως, προσφέρεται στον κ. Τσίπρα μια μοναδική ευκαιρία:

- Να διασφαλίσει μια επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, που θα αναγνωρίζει εμπράκτως τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας. Όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά μια συμφωνία εθνικά ωφέλιμη.

- Να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη στρατηγικής σχέσης σε όλους τους τομείς ελληνικού ενδιαφέροντος. Με έμφαση στην προσέλκυση συγκεκριμένων επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

- Και βέβαια να επιτύχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις της αμερικανικής ηγεσίας για τα εθνικά μας ζητήματα που αφορούν την Τουρκία, το Κυπριακό, τα Σκόπια, το μεταναστευτικό.

Ρόλο καταλύτη στις ελληνο - αμερικανικές σχέσεις είχε, έχει και θα έχει η ελληνική ομογένεια. Στους Έλληνες της Αμερικής οφείλουμε επιτέλους να αναγνωρίσουμε ουσιαστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις, στο παρόν και στο μέλλον της μητέρας Πατρίδας, ενισχύοντας ουσιαστικά τις σχέσεις τους μαζί της.

Σε αυτές μας τις υποχρεώσεις εντάσσω βέβαια και τη δυνατότητα ψηφίζουν επιτέλους οι Έλληνες πολίτες στον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Ειλικρινά ελπίζω ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αξιοποιήσει για την χώρα μας τη σπάνια ευκαιρία που - επαναλαμβάνω - και για λόγους συγκυρίας, του προσφέρεται.

Δηλαδή να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη του ταξιδιού του μια φωτογραφία με τον αμερικανό Πρόεδρο, χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας