Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 28 January 2018 08:38

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Ο κ. Τσίπρας ας μην ψάχνει άλλοθι και συνενόχους

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Ο κ. Τσίπρας ας μην ψάχνει άλλοθι και συνενόχους

«Το θέμα αφορά την εθνική μας συνείδηση, την ιστορία μας, την ταυτότητά μας».

Αίθουσα Σύνταξης

Μικροκομματικά παιχνίδια καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση που έκανε στη Βουλή μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό, κατηγορώντας τον ξανά πως δίχασε τους Έλληνες.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχε υποχρέωση ως εκ του θεσμικού του ρόλου. Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες τη διαπραγμάτευση για το όνομα, και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων. Δεν ενημέρωσε το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, προσήλθε στη διαπραγμάτευση δίχως να έχει εξασφαλίσει καν την στήριξη του κυβερνητικού εταίρου, δίχασε τους Έλληνες, περιφρόνησε τους πολίτες που εκφράζουν πατριωτική τους ευαισθησία.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «αντί να διαμορφώσει ισχυρό εθνικό μέτωπο επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια», «με αυτόν τον τρόπο κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας. Η κυβέρνηση προχωρά ήδη σε παραχωρήσεις χωρίς να λάβει συγκεκριμένα ανταλλάγματα για τη χώρα μας».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε παράλειψη το ότι ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ, σημειώνοντας πως έτσι εξασθενίζει την εθνική γραμμή, ενώ πρόσθεσε πως ο κατακερματισμός του ζητήματος δεν ωφελεί την Ελλάδα.

«Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, άλλωστε κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε τα αποτελέσματα ήτα τραγικά» συνέχισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το θέμα δεν είναι απλώς θέμα εξωτερικής πολιτικής, αφορά την εθνική μας συνείδηση, την ιστορία μας, την ταυτότητά μας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε: «Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κινηθεί μόνος, ας μην ψάχνει για άλλοθι και συνενόχους» κατέληξε.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας