Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 27 October 2017 09:14

Μητσοτάκης: Τεράστια κενά στη δημόσια Τάξη και Ασφάλεια

Μητσοτάκης: Τεράστια κενά στη δημόσια Τάξη και Ασφάλεια

Τον πρωθυπουργό καλεί στην Βουλή να απαντήσει για την «έξαρση της εγκληματικότητα και την αύξηση φαινομένων βίας», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση για το θέμα.

Αίθουσα Σύνταξης

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή της ΝΔ για το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, χαρακτήρισε «ανεπίκαιρο» το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας, κι από τότε μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία μας για την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας, καθώς και η πεποίθησή μας ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα.

«Η κυβέρνηση, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια Τάξη και Ασφάλεια. Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας, εντείνοντας καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» τονίζει στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθενται ανενόχλητοι σε αστυνομικούς και οι λεγόμενοι «γνωστοί άγνωστοι» καταστρέφουν κάθε βράδυ δημόσια και ιδιωτική περιουσία και εκφοβίζουν τους πολίτες κι επικαλείται ως απόδειξη των αναφερόμενων το πρόσφατο παράδειγμα του «πρωτοφανούς ξυλοδαρμού» τριών δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων και του εμπρησμού του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης.

«Την ίδια στιγμή, μέλη «συλλογικοτήτων» εισβάλλουν, όποτε θέλουν, σε υπουργεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, εφορίες, νοσοκομεία, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με μοναδικό στόχο να καταστρέψουν και να εκφοβίσουν, ενώ οργανωμένα κυκλώματα επικίνδυνων κακοποιών εκτελούν εγκληματικά συμβόλαια», προσθέτει επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καταλογίζει δε στην κυβέρνηση ότι η «απάντηση» της σε όλα αυτά είναι η σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες, η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και των φυλακών τύπου Γ και η νομοθέτηση του νόμου Παρασκευόπουλου, που έχει οδηγήσει στην μαζική και άκριτη αποφυλάκιση κρατουμένων στο όνομα τάχα της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών».

Κατόπιν τούτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτά τον πρωθυπουργό και τον καλεί στην Βουλή να απαντήσει με ποιόν τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει την γενικευμένη πλέον ανομία και τη συνεχόμενη διασάλευση της δημόσιας τάξης; Κι ακόμη αν η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για την αντιμετώπιση «της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας ή ο πρωθυπουργός πιστεύει άραγε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διαρκή κρούσματα βίας και παραβατικότητας συνδιαλεγόμενη με τις κατ' ευφημισμόν συλλογικότητες;».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας