Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 08 February 2018 11:20

Μοσκοβισί: Οι Έλληνες θα αποφασίσουν για τη στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο

Μοσκοβισί: Οι Έλληνες θα αποφασίσουν για τη στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο

Ως απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης παρουσίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί τη μορφή που θα έχει η έξοδος της Ελλάδος από τα Μνημόνια, ήτοι εάν θα είναι «καθαρή» ή θα συνοδεύεται από προληπτική γραμμή στήριξης, κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αίθουσα Σύνταξης

«Έρχομαι σε σημαντική στιγμή για την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και διαφαίνεται η έξοδος από το πρόγραμμα και μάλιστα με καλές συνθήκες.

Όπως είπε, έχουν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις, αλλά παραμένουν δύο ζητήματα, ήτοι η επίβλεψη μετά το πρόγραμμα και το ζήτημα του χρέους. «Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για την έξοδο από το πρόγραμμα και τη στρατηγική εξόδου», ανέφερε για το πρώτο, ενώ για το δεύτερο ζήτημα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει λύση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Γάλλο Επίτροπο για τη συμβολή του στην έξοδο της Ελλάδος από τα Μνημόνια, καθώς επίσης και για τη συμβολή του προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους, που, όπως επισήμανε, αποτελεί υποχρέωση των εταίρων μας.

Παράλληλα, εξήρε τη συμβολή του Πιερ Μοσκοβισί προς την ευρωζώνη, συμπληρώνοντας πως είναι ανάγκη να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα και να ξεκινήσουμε πολιτικές ανάπτυξης.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας