Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Monday, 22 May 2017 11:16

Μπακογιάννη: Αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές

Μπακογιάννη: Αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές

Κριτική στον Νίκο Παππά και τις δηλώσεις που έκανε πως «η κυβένηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτρεψε την καταστροφή για εκατομμύρια συμπολίτες» άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον διαδέχτηκε στον «Αντ1».

Αίθουσα Σύνταξης

Κάνοντας λόγο για «αλαζονεία» των κυβερνώντων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διερωτήθηκε αν αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που έχουν οικονομική ευμάρεια. «Έχουν οικονομική ευμάρεια εκείνοι που τους κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «στην πραγματική οικονομία στο σούπερ μάρκετ έχουν υπάρξει αυξήσεις 15- 20%. Οι άνθρωποι ψάχνουν τις προσφορές από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ».

«Δεν μπορείς να κόβεις το επίδομα φτώχειας και να θεωρείσαι αριστερή κυβέρνηση», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι, «αύξησαν τις προσλήψεις στο Δημόσιο κι έκοψαν το επίδομα ένδειας». Για το λόγο αυτό πρότεινε την «ισχύ του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης για να καλύψει το επίδομα της απόλυτης φτώχειας».

Αναφερόμενη στα αντίμετρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, τα χαρακτήρισε «δήθεν» και σημείωσε ότι, «η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι θα εφαρμοστούν. Στο άρθρο 15 λέει δύο πράγματα που καμία κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί μέχρι τώρα: Ότι τα πλεονάσματα πρέπει να ξεπερνούν το 3,5% και με απόφαση ΔΝΤ, ΕΚΤ και εταίρων να αποφασίζεται η ισχύ των αντιμέτρων. Στο νυν μνημόνιο αναφέρεται ότι εσύ έχεις τη δυνατότητα ως κυβέρνηση να δώσει το πλεόνασμα, χωρίς την άδεια κανενός. Η περίφημη διαπραγμάτευση οδήγησε στην απώλεια κεκτημένων σε τρία μνημόνια».

«Εμείς δε λέμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια, αποδεχόμαστε τους στόχους, αλλά ταυτόχρονα λέμε ότι πρέπει να είναι διαφορετικό το μείγμα πολιτικής. Αυτοί υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν την ανάπτυξη από το 2,7 στο 1,7. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε τις προσδοκώμενες επενδύσεις και θέσεις εργασίας, δηλαδή μειωμένη προσφορά και εισφορές», είπε, διευκρινίζοντας ότι, «εμείς λέμε μείωση στις εισφορές, σταδιακά και αύξηση της ανάπτυξης».

«Η αύξηση σε μισθούς δεν πρόκειται να έρθει αν δεν ξαναμοιραστεί η πίτα», τόνισε, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή «δεν υπήρξε μία λέξη για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα».

«Πάμε σε σφάξιμο των φτωχών και των αδυνάτων. Αυτό το μνημόνιο χτυπά τους κοινωνικά αδύναμους», επανέλαβε και επαναφέροντας το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον τρόπο διαμοιρασμού των ποσών, αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για μείωση του ΕΝΦΙΑ και των φόρων στις αγροτικές πρώτες ύλες – που νομοθετήθηκε – μέσω της επιστροφής μικρού μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στην οικονομία.

«Εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε τέλος, ενώ ερωτηθείσα για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, είπε: «παρακαλώ να βρεθεί λύση για το χρέος».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας