Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 07 September 2017 09:10

Μπακογιάννη: Κίνδυνος λουκέτου για χιλιάδες επιχειρήσεις

Μπακογιάννη: Κίνδυνος λουκέτου για χιλιάδες επιχειρήσεις

Ερώτηση για το αρνητικό κλίμα στην αγορά σε Παπαδημητρίου και Τσακαλώτο.

Αίθουσα Σύνταξης

Τον κίνδυνο να κλείσουν 13.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να χαθούν πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, επισημαίνει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, επικαλούμενη την εξαμηνιαία έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος.

Σε ερώτηση της προς τους υπουργούς, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι «η μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών σε συνδυασμό με τις υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις οδηγούν στη συσσώρευση χρεών, στο κλείσιμο επιχειρήσεων και στη διεύρυνση της αδήλωτης επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Παράλληλα, η βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν «η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στην αγορά που οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις σε "λουκέτο" και δημιουργεί στρατιές νέων ανέργων» και εάν σκοπεύει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας