Τρίτη - 23 Ιανουαρίου 2018
Friday, 07 July 2017 10:40

Μπακογιάννη: Μεγάλα εμπόδια στην εξαγωγή ελληνικών προϊόντων

Μπακογιάννη: Μεγάλα εμπόδια στην εξαγωγή ελληνικών προϊόντων

«Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αδειών εγκεκριμένου εξαγωγέα».

Αίθουσα Σύνταξης

Με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνει, «μεγάλα εμπόδια στην εξαγωγή ελληνικών προϊόντων».

«Παρά την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων, τα προβλήματα με την εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων συνεχίζονται, με ευθύνη της κυβέρνησης», αναφέρει η κ. Μπακογιάννη και σημειώνει ότι έχει καταστεί εξαιρετικά χρονοβόρα η διαδικασία έκδοσης αδειών εγκεκριμένων εξαγωγέων, από τις ελληνικές τελωνειακές Αρχές, διαδικασία πολύ κρίσιμη για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν σε τρίτες χώρες.

«Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αδειών εγκεκριμένου εξαγωγέα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους Έλληνες εξαγωγείς. Καθιστά τα προϊόντα τους εξαιρετικά ακριβά -και άρα μη ανταγωνιστικά- λόγω της επιβολής δασμών από τρίτες χώρες», τονίζει η βουλευτής της ΝΔ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και καλεί τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή εάν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για την ταχύτερη έκδοση αδειών εγκεκριμένου εξαγωγέα από τις τελωνειακές Αρχές.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας