Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018
Saturday, 01 April 2017 15:02

Μπακογιάννη: Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ

Μπακογιάννη: Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ

«Όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι σε ανάπτυξη και εμείς στωικά και αριστερά επιμένουμε στην ύφεση».

Αίθουσα Σύνταξης

Μονόδρομο χαρακτηρίζει την πολιτική αλλαγή η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Υποστηρίζει ότι «το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ αλλά χωρίς λεφτά» και προσθέτει ότι το κόστος της τρίμηνης καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης «όπως παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, είναι με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς πάνω από 2,5 δισ. Θυμίζω ότι το κόστος για τις συντάξεις είναι 1,2 δισ.».

Η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται μόνο για την αναδιανομή της φτώχειας και σημειώνει ότι «χρειάζεται αλλαγή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπορέσει η χώρα να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι σε ανάπτυξη και εμείς στωικά και αριστερά επιμένουμε στην ύφεση».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών μιλώντας για το κλίμα έντασης που δημιουργεί η Άγκυρα, δηλώνει ότι «ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να φανατίσει τον τουρκικό λαό με στόχο να κερδίσει το δημοψήφισμα. Φοβάμαι ότι παρασύρθηκε σε μία πολιτική την οποία δεν θα μπορεί εύκολα να την γυρίσει την επόμενη του δημοψηφίσματος», ενώ για την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό υποστηρίζει ότι «αν η Άγκυρα τραβήξει το σκοινί και ακυρώσει τη συμφωνία, τότε η Ευρώπη οφείλει να εφαρμόσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Όμως δεν βλέπω να προετοιμάζεται για κάτι τέτοιο».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας