Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018
Monday, 26 June 2017 11:35

Μπουτάρης: Εάν αυτό είναι ιδιωτικοποίηση εγώ είμαι εξωγήινος

Μπουτάρης: Εάν αυτό είναι ιδιωτικοποίηση εγώ είμαι εξωγήινος

Τα πυρά του κατά του Πάνου Καμμένου έστρεψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Δευτέρα χαρακτηρίζοντας «αστείο» αυτό το οποίο κάνει ο Υπουργός.

Αίθουσα Σύνταξης

Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για την απόφαση του δήμου να αναθέσει σε ιδιώτες την προσωρινή αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα και μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη είπε «δεν γίνεται αλλιώς, κατανοώ τους συμβασιούχους που πονούν, αλλά πέρα από αυτούς, έχουμε και 15.000 επιχειρήσεις, την αγορά, η πόλη βρωμάει και έχει αφεθεί στη δυσοσμία».

«Εάν αυτό που κάνουμε είναι ιδιωτικοποίηση, τότε εγώ είμαι εξωγήινος», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και έκανε λόγο για εκβιασμό από μία μικρή κομματική μερίδα, αναφερόμενος στην κατάληψη από τους συμβασιούχους στον ΣΜΑ Φοίνικα, ενώ σημείωσε ότι τους συμβασιούχους στην καθαριότητα «τους δουλεύουν όλες οι κυβερνήσεις». «Είναι αστείο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πάνος Σκουρλέτης», συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης και αναρωτήθηκε: «Με τρεις μέρες θα ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα; Αλλά και εάν γίνει, πώς θα δουλεύει; Άνθρωποι δεν δουλεύουν εκεί;».

«Αναγκαστικά, οδηγούμαστε σε μικτό σύστημα: μονίμων ανθρώπων στην καθαριότητα, αλλά και συνεταίρους τους ιδιώτες. Αυτή είναι η εντύπωσή μου», εκτίμησε ακόμη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο παρέμβασης εισαγγελέα και εάν ο ίδιος έχει απευθυνθεί σχετικά στις αρχές, σημείωσε ότι δεν μπορεί να ζητήσει κάτι τέτοιο, διότι λειτουργεί αυτεπάγγελτα.

Πηγή: voria.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας