Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Saturday, 23 December 2017 09:58

Ν. Νικολόπουλος: "Ο κ. Γιούνκερ δεν μπορεί να μιλάει για άκρα, γιατί ο ίδιος και η πολιτική που στηρίζει θρέφουν τα άκρα"

Ν. Νικολόπουλος: "Ο κ. Γιούνκερ δεν μπορεί να μιλάει για άκρα, γιατί ο ίδιος και η πολιτική που στηρίζει θρέφουν τα άκρα"

«Ασέβεια προς την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, μαζί με έλλειμμα γνώσης και συναίσθησης για το ποιόν και την προϊστορία του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Ζαν Κλον Γιούνκερ περί δήθεν ακροδεξιού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα» ανέφερε ο Νίκος Νικολόπουλος, σχολιάζοντας σε δημοσιογράφους τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ε.Ε από τις Βρυξέλλες.

Αίθουσα Σύνταξης

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος πρόσθεσε ακόμα ότι στο εσωτερικό της χώρας να υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις και ποικίλες ιδεολογικές αποχρώσεις όμως αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν ξένο να τοποθετεί στα δικά του μέτρα τους Έλληνες πολιτικούς και ιδιαίτερα εκείνους, που αποδεδειγμένα έχουν υπηρετήσει τη δημοκρατία και το όραμα της Ευρώπης των Λαών.

«Αντί ο κ. Γιούνκερ να παριστάνει τον ανθύπατο και να τσουβαλιάζει ανθρώπους και ιδέες, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσει τον ρόλο του για να αναδείξει τις αποικιακιοκρατικές συμπεριφορές ευρωπαϊκών κρατών που μεταψυχροπολεμικά χρησιμοποίησαν τις δωροδοκίες ως το κύριο μέσο επιρροής και υπονόμευσης της εθνικής κυριαρχίας άλλων κρατών, αλλοιώνοντας συνειδήσεις και πολιτικές διαδικασίες ξεδιάντροπα» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας ότι «με το να ασχολείται ένας Λουξεμβούργιος πολιτικός των… λουξ καταθέσεων με το ποιους επιλέγει ο κάθε λαός να τον κυβερνήσουν, δείχνει ακριβώς πόσο… δημοκράτης είναι ο ίδιος».

«Ο κ. Γιούνκερ υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών των μνημονίων και της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Και οι δικές του ευθύνες, όπως και πολλών άλλων, δεν παραγράφονται. Ας κοιτάξει λοιπόν τριγύρω του για να δει που οδηγούν την Ευρώπη οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποστηρίζει και ας καταλάβει πως ο ίδιος και η συνομοταξία του θρέφουν τα άκρα, τα οποία όμως στην Ελλάδα δεν μπορούν να ριζώσουν εύκολα γιατί αυτός ο τόπος έχυσε πολύ αίμα ενάντια σε κάθε μορφή δικτατορίας και ολοκληρωτισμού.

Όποιος δεν χαρίζει την Μακεδονία σε Σλάβους και Αλβανούς, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου στον Σουλτάνο, δεν είναι ακροδεξιός. Πατριώτης είναι…» κατέληξε ο Νίκος Νικολόπουλος.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας