Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 15 January 2018 15:13

Ν. Νικολόπουλος: Ο Κοντονής “κρύβει” τις επαφές με τον Χριστοφοράκο;

Ν. Νικολόπουλος: Ο Κοντονής “κρύβει” τις επαφές με τον Χριστοφοράκο;

Απέφυγε να απαντήσει σε εύλωγο ερώτημα του βουλευτή.

Αίθουσα Σύνταξης

«Αντί ενός ναι η ενός όχι, δηλαδή μιάς απλούστατης και σαφούς απάντησης στο εύλογο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για άλλη μια φορά, προτίμησε την… συσκότιση. Το ερώτημά μου ήταν κρυστάλλινο:
Είναι σε εξέλιξη “υπόγειες” επαφές της Κυβέρνησης με τον κ. Χριστοφοράκο; Εν τέλει, ο Υπουργός με την ακατανόητη αντίδραση του, κράτησε την απάντηση για τον εαυτό του, σαν να πρόκειται για υπόθεση ιδιωτικού ενδιαφέροντος…»

Στο ανωτέρω σχόλιο προχώρησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, , μόλις περιήλθε σε γνώση του η απάντηση του κ. Κοντονή σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
Επακριβώς, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι “ο σχολιασμός υποθετικών σεναρίων που θέτουν υπόψη “ασφαλείς πηγές„ δεν εμπίπτει στης αρμοδιότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Στην ερώτησή του, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμιζε:

Σε προχωρημένες επαφές μαθαίνω ότι βρίσκονται συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη -υπό τις ευλογίες μάλιστα του Μεγάρου Μαξίμου- με τον No 1 «διακαή πόθο» της Ελληνικής Δικαιοσύνης Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάδος που διαφεύγει τη σύλληψη και μένει μόνιμα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομα μια μίνιμουμ συμφωνία -με τα ανάλογα, βέβαια, ανταλλάγματα- προκειμένου ο φυγόδικος πρώην manager ακόμα και να δεχτεί να καταθέσει προκειμένου να φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης που δεν είναι γνωστές ή δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν. Φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά άλλαξε πρακτική μετά τα άκαρπα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ένταλμα εξεδόθη αμέσως μετά την... εξαφάνιση του Mr. Siemens από τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, ενώ το δεύτερο από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Μ. Νικολακέα.

Ολοκληρώνοντας το σχόλιο του ο ανεξάρτητος βουλευτής, τόνισε:
«Δεν ξέρω τους λόγους που ο κ. Κοντονής δεν διευκολύνει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ίσως, το κάνει για να μην υπάρξουν διαρροές από μία πιθανή, με πολύ λεπτό περιεχόμενο, διαπραγμάτευση.

Κρατάω, εν τέλει, το γεγονός ότι ο Υπουργός απέφυγε διπλωματικά ν’ απαντήσει επί της ουσίας στο ερώτημά μου, αλλά και επισημαίνω ότι είναι αχαρακτήριστη η υπεκφυγή του, διότι τις όποιες πιθανές επαφές με τον Χριστοφοράκο δεν έχει λόγο τούτη η Κυβέρνηση να τις κάνει στο σκοτάδι.
Ή μήπως έχει και δεν το ξέρουμε;».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας