Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017
Wednesday, 22 November 2017 10:05

ΝΔ: Η Αθήνα έχασε την έδρα του ΕΟΦ από την κακή προετοιμασία της κυβέρνησης

ΝΔ: Η Αθήνα έχασε την έδρα του ΕΟΦ από την κακή προετοιμασία της κυβέρνησης

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε σημαντικές ελλείψεις στην πρόταση μετεγκατάστασης που κατέθεσε η ελληνική πλευρά».

Αίθουσα Σύνταξης

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, για τη μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στο Άμστερνταμ και τον αποκλεισμό της Αθήνας από την πρώτη ψηφοφορία, εξαπέλυσαν δύο τομεάρχες της ΝΔ.

«Και στη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην Αθήνα, η κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου σημαντικές ελλείψεις στην πρόταση μετεγκατάστασης που κατέθεσε η ελληνική πλευρά, με συνέπεια η Αθήνα να αποκλειστεί από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία.

Και αυτό παρότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαβεβαίωνε για υποβολή "πλήρους και τεκμηριωμένου φακέλου υποψηφιότητας"» δήλωσαν ο τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης.

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ σημείωσαν, ότι ο εν λόγω Οργανισμός, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά, βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο και θα μεταφερθεί στο Άμστερνταμ μετά το Brexit.

Πρόσθεσαν πως απασχολεί περίπου 900 μόνιμους εργαζόμενους και ενισχύει σημαντικά τον συνεδριακό τουρισμό της πόλης στην οποία εδρεύει, καθώς μόνο το 2015, 36.000 επισκέπτες ταξίδεψαν στο Λονδίνο σε περισσότερες από 500 συσκέψεις.

«O αποκλεισμός της ελληνικής πρότασης επιβεβαιώνει την προχειρότητα με την οποία προσέγγισαν το ζήτημα τόσο η κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια Αττικής. Χάθηκε έτσι άλλη ευκαιρία ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» υπογράμμισαν οι δύο τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας