Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 23 March 2017 16:42

ΝΔ κατά κυβέρνησης για την αναβολή έκδοσης ασφαλών ταυτοτήτων

ΝΔ κατά κυβέρνησης για την αναβολή έκδοσης ασφαλών ταυτοτήτων

Την παραπομπή για το 2019 της έκδοσης ασφαλών ταυτοτήτων βάζει στο στόχαστρό της η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας το γεγονός πως ο αρμόδιος υπουργός έχει παραδεχθεί ότι οι υφιστάμενες δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια κατά των πλαστογράφων.

Αίθουσα Σύνταξης

"Ενώ η σχετική προετοιμασία είχε αρχίσει από το 2014, με τη συνεργασία του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη (τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης) με τους συναρμόδιους υπουργούς, η κυβέρνηση Τσίπρα καθήλωσε και αυτήν την προσπάθεια. Εγκατέλειψε το θέμα το 2015, συγκρότησε στις αρχές του 2016 επιτροπές για να το εξετάσουν εκ του μηδενός και περιφέρει, εδώ και 9 μήνες, τα σχετικά πορίσματα ανάμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα", τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η οδός Πειραιώς.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση:
-Δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη να θωρακίσει άμεσα την ασφάλεια των Ελλήνων και να αποφύγει ενέργειες, όπως η επαναφορά της VISA για όσους ταξιδεύουν στις Η.Π.Α.
-Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος με τους αυξημένους τρομοκρατικούς κινδύνους.
-Στερεί από τους Έλληνες τη βελτίωση της εξυπηρέτησής τους από τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς με τις νέες ταυτότητες θα μπορούν, όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, να εξυπηρετηθούν ταχύτερα, με λιγότερα δικαιολογητικά και με τη χρήση ψηφιακών υπογραφών από το χώρο τους.

"Άλλη μία ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα βελτίωνε το αίσθημα ασφάλειας και την καθημερινότητα των πολιτών, που δεν μπορεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση", σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας