Πέμπτη - 18 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 05 December 2017 11:16

Νέα έγγραφα Λοβέρδου για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Νέα έγγραφα Λοβέρδου για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

«Γιατί επί δυόμιση μήνες ο κ. Καμμένος παρακαλούσε τον κ. Παπαδόπουλο;».

Αίθουσα Σύνταξης

Νέα έγγραφα κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος αναφορικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και τη συμμετοχή μεσάζοντα.

Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι τα έγγραφα αυτά είναι αδιαβάθμητα και υποστηρίζουν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι οκτώ φορές η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μάλιστα η γενική διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων είχε ζητήσει με επιστολές της από τον κ. Παπαδόπουλο και την εταιρεία του να δώσει την εγγύηση πίστωσης, δηλαδή το εχέγγυο της ανέκκλητης πίστωσης για τη συμφωνία αγοράς βλημάτων.

Όπως ανέφερε επίσης ο ΣΚΑΪ, ένα από τα έγγραφα φέρει ημερομηνία 18 Αύγουστου, μολονότι η συμφωνία είχε υπογράφει από τις 13 Ιουνίου.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλήγει με το ερώτημα γιατί επί δυόμιση μήνες ο κ. Καμμένος παρακαλούσε τον κ. Παπαδόπουλο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, σε ανακοίνωση-απάντηση προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ίδια υπόθεση, το υπουργείο Άμυνας σημείωνε: «Επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά. Πρόκειται για διακρατική συμφωνία που αφορά 300.000 βλήματα. Από εκεί και πέρα, όλοι αυτοί οι αναπόδεικτοι, ανεύθυνοι, παραληρηματικοί ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθ’ υπόδειξη συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, με αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας