Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 10 May 2017 08:39

Νέα έγγραφα θα ζητήσει η προανακριτική για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου

Νέα έγγραφα θα ζητήσει η προανακριτική για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου

Οι τρεις δικαστικές αποφάσεις αξιολογήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση.

Αίθουσα Σύνταξης

Επιπλέον έγγραφα από κείνα που περιέχονται στις τρεις δικαστικές αποφάσεις - από τις οποίες προκύπτει ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου, είχε υποβάλλει αναληθές πόθεν έσχες - θα ζητήσει η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά την περίοδο 2001 - 2004, οπότε διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι τρεις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες απεστάλησαν στην Επιτροπή - όπως είχε ζητήσει η ίδια- αξιολογήθηκαν, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της και αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται σε αυτές.

Οι τρεις καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Εφετείο Αθηνών (το 2015, το 2016 και το 2017) διαπιστώνουν πως ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακών του στοιχείων τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε, από κοινού με την σύζυγό του, στην Ελβετία.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα ζητηθούν από τον Άρειο Πάγο, ενώ επίσης η Επιτροπή, εμμένει στην αρχική της απόφαση να ζητήσει κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας