Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 08 October 2017 10:14

Νέα μέτρα λιτότητας το 2018 προβλέπει o Χρ. Σταϊκούρας

Νέα μέτρα λιτότητας το 2018 προβλέπει o Χρ. Σταϊκούρας

Νέα μέτρα λιτότητας διαβλέπει για το 2018, ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής».

Αίθουσα Σύνταξης

Ο βουλευτής Φθιώτιδας προβλέπει ότι το ύψος των μέτρων θα αγγίξει τα 1,9 δισ. ευρώ και θα προέλθει από «νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, κατάργηση φοροαπαλλαγών, πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Χαρακτηρίζει «αφήγημα της κυβέρνησης» τα περί εξόδου από τα Μνημόνια, σχολιάζοντας πως «είναι, απλά, ένα ακόμη αφήγημα. Ίσως σε αυτό το έργο να παίξουν περισσότεροι του ενός» και επισημαίνει ότι, «επί της ουσίας, η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει και η χώρα θα τελεί υπό "στενό κορσέ", όπως και αν αυτός ονομασθεί, επί μακρά σειρά ετών».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το οικονομικό σχέδιο της ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση τονίζει πως «θα δεσμευθούμε στην υλοποίηση ενός συνεκτικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων –εντός και εκτός του Προγράμματος– για μετά το 2018, η επιτυχής υλοποίηση του οποίου θα οδηγήσει στην επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης από τις σημερινές εκτιμήσεις των Θεσμών, που θα προσεγγίζουν και θα υπερβαίνουν την αναπτυξιακή δυναμική που καταγραφόταν στις δικές τους εκθέσεις το 2014. Η αύξηση του πλούτου θα συμβάλει στη βελτίωση της βιωσιμότητας του Χρέους, οδηγώντας στη σταδιακή μείωση των δημοσιονομικών στόχων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας