Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018
Monday, 30 November -0001 02:00

ΝΕΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...

ΝΕΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...

Αλλου είναι κακαρίσματα, αλλού γεννούν πραγματικές προσφορές.

Γιάννης Ντάσκας

"Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις..." είχε πει ο Γιάννης Τσαρούχης και η φράση αυτή αποκτά χρόνο με το χρόνο τόσο μεγάλη ουσιαστική σημασία, ώστε να τείνει να μένει γνωστός ο Τσαρούχης, όχι για κάποιο συγκεκριμένο πίνακά του, όσο για τη φράση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γυιός του Κώστα, αδελφός της Ντόρας, μητέρας της Αλεξίας του Ερυθρού Σταυρού και του Κώστα του Περιφερειάρχη, δίδει απο χθες μαθήματα κατά της οικογενειοκρατίας κόβοντας όχι κάποιο "ηχηρό" όνομα, αλλά το ένα από τα παιδιά του πολύτεκνου Τραγάκη του Πειραιά "γιατί το είπε πρώτος"...Ενώ αν το έλεγε αφού πρώτα τον έβαζε ο Κυριάκος υποψήφιο θα ηταν μη οικογενεικρατία, όπως γίνεται με τα παιδιά των άλλων βουλευτών...Άλλοι δηλώνουν επιχειρηματίες, αφού πρώτα το Δημόσιο τους χαρίζει εκτάσεις, τους χαρίζει κτήρια, τους αφήνει να χτίσουν πέρα απο κάθε άδεια...

Image result for γκολντεν χολ κηφισιας εισοδος

Υπερηφανεύονται για την αθλιότητα του "GOLDEN HALL"το οποίο παρουσιάζουν κάτι σαν κοινωνική προσφορά, ενώ είναι μια επιχείρηση στυγνά κερδοσκοπική, στην οποία θα έπρεπε να μπει φόρος 90% επι των εισπράξεων και αυτός ο φόρος να γυρίζει σε λογαριασμούς για άστεγους, για ιδρύματα παιδιών, γέρων κλπ.

Image result for μαλλ μαρουσι

Στη Σουηδία (Στοκχόλμη) υπάρχει ένας χώρος τόσο πολυτελής, όσο το προαναφερόμενο "χωλ". Οι τιμές είναι στο κατώτατο επίπεδο και ας είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οποιος προλάβει και κλείσει, όσο φτωχός και αν είναι.

Εδώ το πρώην Ολυμπιακό ακίνητο μοιάζει να δόθηκε σε επιχειρηματίες για να γίνει ένας κλειστός χώρος για να "ξεπλένουν χρήματα οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος μακριά απο τα αδιάκριτα βλέμματα"...

Ας έχτιζαν οι επιχειρηματίες ένα δικό τους "χωλ", το καλύτερο της Ευρώπης, όπως θρασύτατα αναγράφουν και ας γίνονταν το Ολυμπιακό συγκρότημα χώρος κοινωνικών παροχών.

Στην Ελλάδα μια απαγωγή φημισμένου, λέγεται ότι έγινε για να "διορθώσει" έναν ανταγωνισμό στο ποιός είναι πιο φιλάνθρωπος, με χρήματα που κατα βάση προέρχονται απο "καρτέλ" η κρατικές πηγές...

"΄Ανθρωπος θανάτω δεδικαίωται"...Τέλος πάντων.

 

Ο Σταύρος Νιάρχος και ο Αριστοτέλης Ωνάσσης έγραψαν τη δική τους επιχειρηματική ιστορία και πολλές σελίδες είναι μελανές από "μπουνίδι" μεταξύ τους, από περίεργους γάμους και θανάτους και "αλλαξογυναικιές".

Related image

Image result for ωνασης

Τα αντιπαρέρχεται κανείς στο μεγάλο κομμάτι τους εκτιμώντας την "καλήν απολογίαν επι του φοβερού Βήματος".

Αφησαν τα χρήματά τους στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Το Ωνάσσειο με τη θλιβερή διαχείριση που είχε στα χέρια κρατικών παραγόντων είναι παράδειγμα για ...δικογραφίες και όχι για μίμηση...

Ο Νιάρχος μέχρι τώρα παραδίδει μαθήματα δια των επιγόνων και των διαχειριστών...

Το Ιδρυμα που παρέδωσε και μετέτρεψε τον Ιπποδρομιακό βόθρο σε λαμπρό χώρο πολιτισμού είναι το καλύτερο ανάλογο δείγμα πραγματικής δωρεάς ως τώρα...Ούτε εμπορικά κέντρα, ούτε επενδύσεις με σείχηδες, ούτε ανταγωνισμοί τύπου Ελληνικού...Ζεστό χρήμα έβγαλαν, από αυτό που (υπερ) κέρδισαν και το έδωσαν στον ελληνικό λαό, αν και θα μπορούσαν να εξαφανιστούν, όπως κάποιοι αλλοι σε τραπεζικά λαγούμια της Ελβετίας...

Image result for σταυρος νιαρχος στον ιπποδρομο

Image result for ωνασειο

Επομένως μπράβο τους...

Σήμερα ανακοινώθηκε (τα "συστημικά" ΜΜΕ των "Νταβατζήδων ούτε λέξη...) ότι και μια ακόμα ποσότητα τρομακτική ζεστού χρήματος δίδεται στο υπουργείο Υγείας και πολύ σημαντικά έργα, εκ των οποίων το σουπερ θα είναι το νοσοκομείο "Παίδων" στη Θεσσαλονίκη.

Πολύ πάνω απο τα 200 εκατομ η συνολική νέα δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος και συνολικά η προσφορά της οικογένειας αυτής πλησιάζει το ένα δις ευρώ. Δηλαδή 350 δις δραχμές...Ασύλληπτο νούμερο. Αναλογιστείτε ότι ένα σωρό "εξυπνοι" λαμβάνουν τον τίτλο του ευπατρίδη γιατί κλέβουν μεν δημόσιο χρήμα με χίλιους τρόπους, αλλά δίνουν κάτι ψιλά "για της πατρίδας τη σημαία" κλπ.

Γιατί αυτοί οι ευπατρίδηδες ως τώρα δεν έχουν κάνει μια αξιολόγηση της τρομακτικής δωρεάς Νιάρχου;
Μήπως γιατί κανείς μας δεν βλέπει Νιάρχους και "μπροστινούς" τους;
Μήπως γιατί κανείς Νιάρχος δεν έχει εμφανισθεί(ως τώρα τουλάχιστον...) και να διεκδικεί ρόλο "νταβατζή" στην πολιτική σκηνή;

Image result for σταυρος νιαρχος

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τα βασικά μόνο έργα της νέας δωρεάς Νιάρχου, που έρχονται σε μια στιγμή απόλυτης ανάγκης για την πατρίδα είναι τα εξής:

– Ανέγερση και εξοπλισμό νέου κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα νοσοκομεία της χώρας, με εξίσου παλαιές εγκαταστάσεις.

Image result for νοσοκομειο κομοτηνης

– Ανέγερση και εξοπλισμό Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης. Η δημιουργία ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί ανάγκη του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής εδώ και δεκαετίες, θα αποτελέσει κόμβο εξυπηρέτησης και νοσηλείας για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

– Ανακατασκευή και πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής.

– Ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη της επικράτειας. Η ενίσχυση στοχεύει καταρχήν στην αγορά 2 νέων ελικοπτέρων και την επισκευή/αναβάθμιση των παλαιότερων. Η εν λόγω δωρεά έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης δωρεάς του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ, που ήδη υλοποιείται, και αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, ύψους επιπλέον €14 εκατομμυρίων.

Image result for συγχρονα ασθενοφορα

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, επισημαίνει ότι: «με πρόσφατη την ολοκλήρωση και παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην ελληνική κοινωνία, που το έχει ήδη αγκαλιάσει, και ενώ δεν διακόψαμε ούτε στιγμή τις υπόλοιπες δωρεές μας στην Ελλάδα και διεθνώς όλα αυτά τα χρόνια, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε, επιπλέον, ένα νέο πρόγραμμα δωρεών, εστιάζοντας αυτή τη φορά στον κρίσιμο τομέα της Υγείας, που αποτελεί πυλώνα της κοινωνίας μας και θεμελιώδη αξία.

Image result for ανδρεας δρακοπουλος

Όπως έχει ήδη δείξει η εμπειρία της δημιουργίας του ΚΠΙΣΝ, έτσι και τώρα, με τη νέα πρωτοβουλία δωρεάς για την ενίσχυση του χώρου της Υγείας στην Ελλάδα, προσβλέπουμε στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει για τον άνθρωπο και την κοινότητα μία διαφανής και χωρίς ιδιοτέλεια συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, ιδίως όταν αυτή αφορά έναν ευρύτερα κοινωφελή σκοπό.

Μακάρι όλα αυτά που ζούμε να μην είναι όνειρα και να μην ξυπνήσουμε σε μια άλλη πραγματικότητα τώρα ή αργότερα...

Μακάρι να βρουν μιμητές και ανταγωνισμό προσφοράς και όχι ανταγωνισμό για το ποιός θα πάρει με προσχήματα περισσότερα από όσα θα δώσει στο κράτος και μέσω αυτού στο κοινωνικό σύνολο.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας