Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 24 May 2017 16:33

Νεαροί συνταξιούχοι με υψηλές συντάξεις γήρατος!

Νεαροί συνταξιούχοι με υψηλές συντάξεις γήρατος!

Mε αφορμή τα στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ, το ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο ότι δεν υπλάρχει σωτηρία σε μια χώρα με κυβερνήσεις που αρνούνται να αντιληφθούν τα προφανή!

Αίθουσα Σύνταξης

Το παράδοξο να υπάρχουν μη ηλικιωμένοι συνταξιούχοι γήρατος, 26 έως 50 ετών και μάλιστα να παίρνουν υψηλότερες συντάξεις από τους πραγματικούς ηλικιωμένους, συμβαίνει (μάλλον) μόνο στη χώρα μας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης -το οποίο λειτούργησε μετά από ενάμιση χρόνο εσκεμμένης αδράνειας επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- υπάρχουν 16.786 νεαροί συνταξιούχοι γήρατος, οι οποίοι λαμβάνουν μέσο όρο μεικτής μηνιαίας σύνταξης 1.415 ευρώ οι άνδρες και 1.126 ευρώ οι γυναίκες.

Η συνταξιοδοτική αυτή δαπάνη ανέρχεται στα 263 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ συνολικά οι δαπάνες για τους συνταξιούχους γήρατος κάτω των 60 ετών ξεπερνούν τα 3,2 δις ευρώ, δηλαδή το 11,4% του συνολικού συνταξιοδοτικού κόστους. Επισημαίνεται, ότι δεν μιλάμε για συνταξιούχους χηρείας ή αναπηρίας, που ανήκουν σε ξεχωριστή κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν:
· 16.786 Συνταξιούχοι Γήρατος, ηλικίας 26 ως 50 ετών
· 58.219 Συνταξιούχοι Γήρατος, ηλικίας 51 ως 55 ετών
· 140.498 Συνταξιούχοι Γήρατος, ηλικίας 56 ως 60 ετών

Σημειώνεται, ότι οι ανωτέρω 215.503 Συνταξιούχοι Γήρατος, έχουν τις πιο υψηλές συντάξεις ανάμεσα σε όλους τους συνταξιούχους.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, την ώρα που στη χώρα μας οι κύριες και επικουρικές συντάξεις κόβονται οριζόντια μήνα με το μήνα, που το ΕΚΑΣ καταργείται, που οι ασφαλιστικές εισφορές εξοντώνουν υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα με κυβερνήσεις που αρνούνται να αντιληφθούν τα προφανή!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας