Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 30 November -0001 02:00

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Εποχές σκληρών συγκρούσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θυμίζουν τα σημερινά...

Γιάννης Ντάσκας

Πριν χρόνια πολλά, στον "Ελεύθερο Τύπο" με εντολή του αείμνηστου εκδότη του συνομιλούσαμε με έναν ανώτατο δικαστικό του Αρείου Πάγου.
Ο ανώτατος δικαστικός μας έλεγε περίπου:
"Εχω συνεννοηθεί με τον πρόεδρο (σ.σ. εννοούσε τον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνστ.Μητσοτάκη) και πρέπει να γράψεις αυτό κι αυτό" κλπ.

Μας έλεγε τότε ότι στη Δικαιοσύνη υπήρχαν εκείνοι που στήριζαν τη Νέα Δημοκρατία, εκείνοι που στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και ελάχιστοι που ήταν στο ΚΚΕ-ΚΚΕ εσωτ.
Σταματήσαμε στη μέση (δεν είχαμε που να την δημοσιεύουμε...) μια έρευνα που αποκάλυπτε δικαστικούς σε μεγάλα παιχνίδια ακινήτων στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη κλπ, μάλιστα δυο κόρες ανώτατων δικαστικών είχαν εμπλακεί και με ...real estate σε περιοχές που ήταν δασικές κλπ.

Κύλησε πολύ νερό έκτοτε.
Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία αλληλοκατηγορούνταν με σφοδρότητα για κομματικά παιχνίδια στη Δικαιοσύνη, για επιλογές ημετέρων στις ανώτατες βαθμίδες για "κομματικοποίηση της Δικαιοσύνης", για κατα παραγγελίαν αποφάσεις ή κουκουλώματα ερευνών κλπ

Υστερα ήρθαν οι ανεξάρτητες αρχές.
Ο Δαφέρμος στα Προσωπικά Δεδομένα, ο Βέης στο ΑΣΕΠ, ο Κυριτσάκης στον Ανταγωνισμό. Τα δυο κόμματα αντάλλασαν σφοδρά πυρά για τους διορισμούς αυτούς, τους οποίους χρέωναν με κομματικά κριτήρια κλπ κλπ.

Στο ΕΣΡ διορίσθηκε ο κ. Κουτρουμάνος μόλις πήρε σύνταξη απο τον Αρειο Πάγο ως πρόεδρος και είναι γνωστή η συγκρότησή του με την κυβέρνηση, η οποία του χρέωσε το μπλοκάρισμα των αδειών με τρόπο που βόλευε την αντιπολίτευση, η οποία και τον είχε διορίσει στη θέση αυτή του ΕΣΡ. Μαζί του διορίσθηκε εκεί και η Πόπη Διαμαντάκου, στέλεχος επι δεκαετίες του συγκροτήματος του ΔΟΛ, στελέχη του οποίου διορίσθηκαν μαζί με τον Ψυχάρη και στον Ερυθρό Σταυρό.

Σήμερα στα προσωπικά δεδομένα υπηρετεί ο Μενουδάκος του Συμβουλίου Επικρατείας, ενώ ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Παναγιωτόπουλος έχει συζυγο την Κέλλυ Μπουρδάρα, υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ολα τότε κυλούσαν ομαλά, τώρα ο κ . Παναγιωτόπουλος βλέπει "στυγνή δικτατορία" επειδή η Βασιλική Θάνου τολμά να προσφέρει ΑΜΙΣΘΗ υπηρεσίες στο πρωθυπουργικό γραφείο...

Φυσικά οι προαναφερόμενοι έχουν διορισθεί με μισθούς και ρωτήστε να μάθετε ποιός ήταν ο αρχικός μισθός με τον οποίο είχε διοριστεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο κ. Κυριτσάκης,επιστήθιος φίλος και δίδυμο του Μπάμπη Αθανασίου, ο οποίος παραιτήθηκε και έγινε πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ψάξτε να βρείτε το μελάνι των βαρύτατων αλληλοκατηγοριών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για τα κομματικά παιχνίδια στη Δικαιοσύνη και θα εκτιμήσετε την βαρύτητα των απο κοινού κατηγοριών που εξαπολύουν εναντίον της Θάνου, η οποία ήταν άριστη γι αυτούς, όσο ήταν στο ΙΔΙΟ ψηφοδέλτιο συνδικαλισμού με τον Μπάμπη Αθανασίου.

Κάποιοι αρχίζουν και ψιθυρίζουν για εξεταστικές επιστροπές αναφορικά με παραδικαστικά κυκλώματα και τρόπους απαλλαγής ορισμένων σκανδάλων.
Ηδη σε πλείστα όσα γραφεία έχουν συγεντρωθεί δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν μάτια και απο πλευράς νομικής στήριξης είναι κατάπτυστες.
Εχουν γίνει σωροί με δικαστικές υποθέσεις που αφέθηκαν απο δικαστικούς στην παραγραφή ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ και τα περι φόρτου εργασίας είναι στις σοβαρές υποθέσεις αστειότητες

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε σε μια έντονη παρέμβασή του στο κανάλι της Βουλής, ότι προτίθεται να καταθέσει ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ζητά την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για ένα σύνολο παραδικαστικών κυκλωμάτων, που έχουν πλήξει εξώφθαλμα το δημόσιο συμφέρον!

Ειδικότερα ο Νίκος Νικολόπουλος, κάνοντας μνεία και στοιχείων απο ρεπορτάζ μας στα ntokoumenta.gr υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
«Υπάρχει άλυτο πρόβλημα παραδικαστικών κυκλωμάτων στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Χαλκιδική και την Πάτρα και σε πολλά άλλα δικαστήρια. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικαστές έχουν εκδιωχθεί γιατί είχαν γίνει υπηρέτες συμφερόντων και όχι της Πολιτείας και του δικαίου. Αλλά ελάχιστοι. Νέοι, ιδιαίτερα, δικαστές νομίζουν ότι είναι ...Πάπες ή Πάππισες από έδρας. Ο τρόπος προς “ανώνυμους” διαδίκους ή ενοχλητικούς δημοσιογράφους, είναι ιταμός.

Δικαστικές αποφάσεις, όπως αυτή π.χ. που αφορά ξενοδοχεία παράνομα στη Χαλκιδική και αλλού, είναι κατάπτυστες.


Υπάρχουν δικαστές που φέρονται προς επώνυμους δουλικά και δικαστικές αποφάσεις υπέρ επωνύμων χειρότερες και από κατάπτυστες. Ιδιαίτερα στα κτηματικά, στα οποία πολλοί δικαστές έχουν αναπτύξει έντονα εγκληματική δραστηριότητα με απόκτηση περιουσιών κλπ
Είναι γεγονός ότι θεωρητικά μπορεί κανείς να προσφύγει στους ανώτατους βαθμούς.

Πριν μερικά χρόνια στον Άρειο Πάγο την ίδια υπόθεση οι ανώνυμοι δημοσιογράφοι την έχαναν, οι ΔΟΛιοι την κέρδιζαν. Το ίδιο και πολίτες.

Είναι σίγουρα καλόπιστη η πλειοψηφία των δικαστών. Αλλά έχει τεράστια αδυναμία να επιβληθεί και σε μια ευάριθμη μειοψηφία διεφθαρμένων, αφού τα αποδεικτικά μέσα της διαφθοράς μπλοκάρονται».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής στις δικαστικές ενώσεις, τις οποίες κατακεραύνωσε, λέγοντας:

«Δεν ενοχλήθηκε ποτέ η θεσμική ευαισθησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης, όταν συνάδελφοί τους διορίζονταν επικεφαλής στις δήθεν ανεξάρτητες αρχές και έκαναν επί 10ετίες τα στραβά μάτια, επιτρέποντας έτσι σε κάποιους να πλουτίζουν αθέμιτα, εξοντώνοντας τους ανταγωνιστές τους, εξολοθρεύοντας ελληνικές επιχειρήσεις και καταληστεύοντας, ανενόχλητοι, φορολογούμενους και καταναλωτές.
Δεν ακούστηκε ποτέ κανένα "θεσμικό κατηγορώ" για τον απόλυτο εξευτελισμό της Δικαιοσύνης, την ώρα που εν ενεργεία Εισαγγελείς και Δικαστές βλέπουν καθημερινά τα παιδιά και τους λοιπούς συγγενείς τους να δικηγορούν μπροστά στα μάτια τους, στις αίθουσες των δικαστηρίων όλης της Ελλάδας, υπέρ τραπεζών, εργολάβων, νταβατζήδων και μιντιαρχών.Δεν ντράπηκαν οι ενώσεις για το γεγονός ότι, για να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, χρειάστηκε να μεσολαβήσει μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για να αναγκαστούν έτσι οι Εισαγγελείς να πράξουν με καθυστέρηση 10ετιών το αυτονόητο, που όμως είχαν την υποχρέωση να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα, από μόνοι τους, εδώ και πολλά χρόνια, αντί να κωφεύουν την ώρα που τα εγκλήματα του ελληνικού banking, όχι μόνο διαπράττονταν προκλητικά μπροστά στα μάτια τους, αλλά και τους καταγγέλλονταν εγγράφως από βουλευτές, συλλογικότητες και απλούς πολίτες».

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος έβαλε στο στόχαστρό του τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και αναρωτήθηκε αν έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη διαδρομή «μαύρου χρήματος», ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που σχετίζεται με προμήθειες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι χρήζει «φρεσκαρίσματος» η δικαστική διερεύνηση για τη σύμβαση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Από το 2006 η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει σχηματίσει δικογραφία για την απευθείας ανάθεση του ανωτέρω έργου από την Κυβέρνηση Σημίτη και ακόμη εκκρεμεί!

Τέλος, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπερασπίσθηκε την τοποθέτηση της κ. Βασιλικής Θάνου στο νομικό επιτελείο του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας:

«Ενοχλεί κάποιους σήμερα η Βασιλική Θάνου στο γραφείο του Τσίπρα, αλλά δεν ενόχλησαν ποτέ τόσα χρόνια οι δεκάδες ανώτεροι και ανώτατοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, που στελέχωναν κομματικούς και κρατικούς μηχανισμούς και που, ενίοτε, φορούσαν - και φορούν ακόμη και σήμερα - υπουργικά κοστούμια».

Ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν ιδιαίτερα καυστικός, όταν μνημόνευσε τον πρώην Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, υπογραμμίζοντας:
«Ενώ ο Ν. 4117/2013 προβλέπει σαν «Επιδιαιτητή» «Σύμβουλο Επικρατείας», που προκύπτει μετά από κλήρωση, σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ ορίστηκε σαν «Επιδιαιτητής» ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος, ορισμός που δεν γνωρίζουμε αν είναι νόμιμος ή όχι».

Τέλος, όπως είπε, θεωρεί ότι είναι τεράστιο, σκάνδαλο οι υπέρογκες αμοιβές των «Διαιτητών» και των «Επιδιαιτητών», ακόμη και των «γραμματέων» τους, που φθάνουν τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά «Διαιτησία».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝΤΟΝΗ:

Από τις κόντρες απουσιάζει εμφανώς η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, η οποία σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν στηρίζει τις σημερινές εκτροχιαστικές καταστάσεις....

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας