Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Tuesday, 26 September 2017 11:59

Νίκος Δένδιας στη Βουλή: «Η κυβέρνηση ωθεί τη χώρα σε συνολική θεσμική κατάρρευση»

Νίκος Δένδιας στη Βουλή: «Η κυβέρνηση ωθεί τη χώρα σε συνολική θεσμική κατάρρευση»

«Με τις τοποθετήσεις τους οι υπουργοί της Κυβέρνησης επιχειρούν να μας πείσουν ότι είναι σύνηθες σε ευρωπαϊκή χώρα ένας υπουργός να παρεμβαίνει στο ανακριτικό έργο, να μιλά με έγκλειστο φυλακών, ο δε τελευταίος να χρησιμοποιεί κινητό από τη φυλακή».

Αίθουσα Σύνταξης

Τα παραπάνω υπογράμμισε κατά την κατά την αγόρευσή του, στην συζήτηση επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα επεσήμανε: «Επικαλεσθήκατε ακόμη και διάταξη του νόμου περί ναρκωτικών για τα εντεταλμένα όργανα που στέλνει η Αστυνομία σαν τάχα αγοραστές ναρκωτικών, προκειμένου να παγιδεύσει εμπόρους ουσιών! Χρειάζεστε μια παραμυθία προκειμένου για να ψηφίσετε εναντίον της πρότασης εξεταστικής επιτροπής. Μια παραμυθία που φαντάζεται τον .... Υπουργό Άμυνας σαν "Batman" στο "Gotham City" που μάχεται το κακό! Όπου κακό, εκεί και ο Υπουργός Άμυνας, με τη στολή του για να το αντιμετωπίσει!».

«Αυτά ισχυρίζονται ο Υπουργός, ο αναπληρωτής Υπουργός και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης που έλαβαν το λόγο! Αυτά, κατά τη γνώμη σας, είναι σύγχρονα και επαινετέα, έτσι κυβερνώνται οι χώρες στον 21ο αιώνα και έτσι αντιμετωπίζεται το εμπόριο ναρκωτικών!» συνέχισε ο κ. Δένδιας/

Και τόνισε: «Σε καμία σοβαρή αντιμετώπιση δεν αντέχουν αυτά και ένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα ασχολείτο ούτε ένα δευτερόλεπτο. Η εξεταστική επιτροπή είναι μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου και δικαίωμα της αντιπολίτευσης. Αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική συνείδηση πρέπει να δεχθείτε τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Πρέπει να αποδεχθείτε επίσης τη διάκριση των λειτουργιών του πολιτεύματος. Αν δικαιούται ένας Υπουργός να παρεμβαίνει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τότε καταρρέει το σύστημα διάκρισης των λειτουργιών».

«Ωθείτε» παρατήρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ «δυστυχώς, τη χώρα σε συνολική θεσμική κατάρρευση κι αυτό που υποστηρίζετε σήμερα συνιστά προμετωπίδα της θεσμικής αυτής κατάρρευσης ενός κράτους που δεν θα μπορεί σε λίγο να λέγεται ευρωπαϊκό».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας