Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Tuesday, 07 November 2017 18:31

Νίκος Νικολόπουλος: Να ενισχυθεί τάχιστα η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Νίκος Νικολόπουλος: Να ενισχυθεί τάχιστα η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες της Ε.Ε. της Υγείας με κοινοποίηση της επιστολής που σύνταξε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και προτάθηκε, αφού διαβασθεί και εξετασθεί από όλα τα μέλη, να γίνει ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα όλων για την άμεση και σοβαρή ενίσχυση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με έμψυχο δυναμικό, καθώς είναι ανθρωπίνως αδύνατον, ένας τέτοιος τεράστιος όγκος έργου να έρθει εις πέρας με ελάχιστους ανθρώπους που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αίθουσα Σύνταξης

Στην επιστολή που παρέδωσε ο Νίκος Νικολόπουλος στον Πρόεδρο κ. Μπαλωμενάκη, μεταξύ άλλων, τονίζει:
«Οι υποθέσεις που διερευνά και χειρίζεται η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς πολύ συχνά απαιτούν συγκεκριμένες και εξειδικευμένες γνώσεις, εννοείται πως οι άνθρωποι που μπορούν να στελεχώσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία πρέπει να είναι στελέχη με τις συγκεκριμένες γνώσεις».

Ο Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την ομόφωνη κατ’ αρχήν απόφαση της επιτροπής δήλωσε:
«Βουλευτές που μετέχουμε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, είχαμε την χαρά και τη τιμή να επισκεφθούμε την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και να συνομιλήσουμε με την αρμόδια Εισαγγελέα κ. Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και συνεργάτες της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μας δόθηκε η δυνατότητα να πληροφορηθούμε το πραγματικά γιγάντιο έργο που έχει αναλάβει η συγκεκριμένη Εισαγγελία, το οποίο όπως καλά αντιλαμβάνεστε, είναι εξαιρετικά κρίσιμης εθνικής σημασίας, αλλά και ένα έργο που αντιμετωπίζει εξαιρετικές αντιξοότητες, έχοντας άμεση σχέση με πολύ μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, πίσω από τις οποίες συχνά – πυκνά βρίσκονται εξίσου πολύ μεγάλα συμφέροντα.

Εντούτοις η παραγωγή έργου και η προσπάθεια των λιγοστών εργαζομένων στην συγκεκριμένη Εισαγγελία είναι πολύ σημαντική και ισοδυναμεί με έναν Ηράκλειο Άθλο, που όλοι εμείς που μετείχαμε στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, πιστεύουμε ότι πρέπει να επικροτηθεί, αλλά και να ενισχυθεί με πρωτοβουλία της κυβερνήσεως».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας