Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 03 September 2017 13:59

Ο ΑΛΕΞΗΣ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ...

Ο ΑΛΕΞΗΣ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ...

Τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός για να μην καταντήσει Ανδρέας....

Γιάννης Ντάσκας

Καθώς διαβάζαμε το πολύ σωστό άρθρο του Πρωθυπουργού για τη διαφθορά που βύθισε το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, παρότι ξεκίνησε με σωστά οράματα για ανθρώπινο κοινωνικό πρόσωπο προσέξαμε και μια εξέλιξη που δεν είχε δημοσιότητα, με την οποία θα ασχοληθούμε στη συνέχεια.

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και πόσο δικαιολογημένα οι πολίτες έσπευσαν στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος υποσχέθηκε λύσεις και δικαιοσύνη και ισονομία για όλους.
Υποσχέθηκε κοινωνικό κράτος.
Υποσχέθηκε πάταξη της προσωπικής και κρατικής διαφθοράς.

Image result for τσιπρας

Ο κ.Τσίπρας αναφέρει σε χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου του στο Documento του Κώστα Βαξεβάνη:
"...Το γεγονός πάντως είναι πως στον Θερμιδόρ του ΠΑΣΟΚ,υπήρξαν φαινόμενα αποκέντρωσης της διαφθοράς, του εκφυλισμού ιδεών και ανθρώπων, κυνισμού και καταδολίευσης των λαϊκών διαθέσεων. Στην εποχή μάλιστα των επιγόνων, μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τα φαινόμενα αυτά προσέλαβαν καθολικό χαρακτήρα, μέχρι να φτάσει το ΠΑΣΟΚ σ αυτό που είναι σήμερα..."

Image result for αντρεας παπανδρεου

Η διαφθορά δεν αναπτύσσεται μόνο από τις διαθέσεις και τις πράξεις των πολιτικών και δεν αναπτύχθηκε επειδή στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήθελαν να πλουτίσουν.

Αναπτύχθηκε γιατί η Αντιπολίτευση δεν ήταν ικανή να πείσει τη Δικαιοσύνη να μην αφήσει ατιμώρητα τα φαινόμενα αυτά, τα πλείστα εκ των οποίων είχαν περιληφθεί σε δικογραφίες.

Και δεν ήταν ικανή γιατί και τα δικά της στελέχη είχαν αναμιχθεί πριν και μετά ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό στα φαινόμενα αυτά και ήδη είχαν εκμαυλίσει μεγάλο αριθμό δικαστικών λειτουργών. Ετσι μπλοκάρισαν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και σήμερα ζούμε αυτά τα φαινόμενα, καθώς Νέα Δημοκρατία (την οποία κατήγγειλε ο Παπανδρέου ) και ΠΑΣΟΚ (το οποίο κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία) έχουν γίνει ένα και ιδιαίτερα αυτό φαίνεται στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπου δικαστές ξεδιάντροπα πολιτικοποιούνται, άλλοι μετέχουν μέσω συγγενών σε όζουσες επιχειρήσεις, διεφθαρμένα τραπεζικά κυκλώματα κλπ.

Ο κ.Τσίπρας έπρεπε και πρέπει να "διαβάσει" καλά και τα φαινόμενα αυτά και την ανθρωπογεωγραφία των Νεοδημοκρατοπασόκων που αναμίχθηκαν στη διαφθορά. Διότι η μεγάλη πλειοψηφία Νεοδημοκρατοπασόκων δεν αναμίχθηκε στην σοβαρή διαφθορά.

Image result for δικαιοσυνη
Ο κ.Τσίπρας θα βρει πλείστα στελέχη των δυο αυτών κομμάτων να προσπαθούν και σήμερα και να απολαμβάνουν προστασία. Είτε (λίγοι) πολιτική ομπρέλας, είτε (πολλοί) δικαστικής ομπρέλας.

Ξέρει πόσο άθλια παραδικαστικά κυκλώματα δρουν π.χ. στη Χαλκιδική;
Μπορεί να αξιολογήσει ως κατάπτυστη μια δικαστική απόφαση που περιγράφει ένα σωρό κακουργήματα, αλλά στη συνέχεια τα παραγράφει με διάφορα κόλπα στα οποία βοηθούν πολιτικοί;

Related image

Αυτή η υπόθεση πήγε στο γραφείο Παπαγγελόπουλου, το οποίο ουσιαστικά είπε απελθέτω απ εμού αν και (οφείλει να) γνωρίζει ότι στη Χαλκιδική, στη Μύκονο, στην Αττική κερδίζουν από αυτές τις δράσεις κυκλώματα πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Χαλκιδική δεν είναι μόνο οι Σκουριές και ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει το σωστό εκεί γιατί ο μηχανισμός Δικαιοσύνης σε Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική, ουσιαστικά έχει αλωθεί απο τα δύο Κόμματα γι άλλες πολύ πιο προσωπικές και πιο σοβαρές αιτίες.

Εχει αντιληφθεί τι εχει συμβεί π.χ. στις Συνεταιριστικές Τράπεζες και τα εγκλήματα διαφθοράς πολιτικών και δικαστικών;

Image result for ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ
Εμείς την επομένη εβδομάδα θα του στείλουμε και στο γραφείο του ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, αφού πρώτα το καταθέσουμε στη Δικαιοσύνη για να διαπιστώσουμε αν ερευνά όντως το σκάνδαλο αυτό η προσποιείται ότι ερευνά μια υπόθεση που εξελίχθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα των Στουρνάρα, Προβόπουλου, Σταίκούρα...
Θα του στείλουμε την αθλιότητα των μηχανισμών της Χαλκιδικής αμέσως μετά...

Image result for ΒΙΑΣΜΟΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Εάν μετά 4 χρόνια εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ παραδώσουν αλώβητους μηχανισμούς κυκλωμάτων ποιοί θα έχουν ευθύνη;
Ποιά είναι η χαρακτηριστική υπόθεση διαφθοράς που αναφέρουμε στην αρχή αυτού του ρεπορτάζ;
Είναι μια υπόθεση φρικτής παιδεραστίας, από επώνυμο κάτοικο Βορείων Προαστείων.Το βαρύ του όνομα: Κώστας Λαλαούνη, κάτοικος Δροσιάς.

Related image

Καταδικάστηκε μαλακά κατά τη γνώμη μας, μέσα στον Αυγουστο σε 40 χρόνια κάθειρξης, για αποπλάνηση πολλών ανήλικων αγοριών σε ιδιωτικό ίδρυμα που είχε φτιάξει στον Πειραιά το μακρινό 1963.
Βραβεύτηκε (πως ακριβώς;) και απο την Ακαδημία Αθηνών, όπως επαίρεται στην σελίδα του (Παιδικό Σπίτι Πειραιά) στο διαδίκτυο.

Image result for ακαδημια αθηνων εσωτερικο

Οκ, δεν γνώριζε η Ακαδημία και ας πούμε και κανείς.
Που είναι τότε το πρόβλημα για τη σημερινή κυβέρνηση;
Η δικογραφία κατά Λαλαούνη άρχισε να σχηματίζεται πριν 4-5 χρόνια.
Σε ευνομούμενη χώρα, αμέσως μετά την δικαστική θεμελίωση του εγκλήματος θα έπρεπε να συμβεί και με τον επώνυμο αυτό, ό,τι συμβαίνει με τους "ανώνυμους" παιδεραστές. Να δοθεί η φωτογραφία του στη δημοσιότητα.
Δεν συνέβη.
Γιατί;

Image result for δικογραφιεσ
Η εξήγηση υπάρχει για όποιον ψάχνει.
Το 2016, ενώ είχε παραπεμφθεί σε δίκη ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΌΤΑΝ το εν λόγω ανθρωπόμορφο της ελίτ, διοργανώθηκε στον Πειραιά, μία εκδήλωση για το "Παιδικό Σπίτι", όπου κλήθηκαν και (ανύποπτοι προφανώς για τα κακουργήματα) πήγαν ο Δήμαρχος, ο Ολυμπιονίκης Κώστας Φιλιππίδης και είπαν σωστά πράγματα μπροστά στις κάμερες για συμπαράσταση κλπ.
Ο σημερινός πρόεδρος όμως Φαζάκης που ήταν (και) σε αυτή την εκδήλωση προσέξτε τι είχε πει ένα χρόνο ακριβώς νωρίτερα, το 2015:

Image result for παιδικο σπιτι πειραιασ

"...Το φιλανθρωπικό σωματείο ιδρύθηκε το 1963 από τον επιμελητή ανηλίκων τότε στο δικαστήριο Πειραιά, Κωνσταντίνο Λαλαούνη. «Έβλεπε ότι υπήρχαν στα δικαστήρια ανηλίκων παιδιά τα οποία χωρίς να έχουν παρανομήσει τα ίδια βρισκόντουσαν στο δρόμο, είτε γιατί οι γονείς τους είχαν εγκληματήσει, ήταν χρήστες ναρκωτικών κλπ, είτε γιατί τα είχαν εγκαταλείψει και βρισκόντουσαν σε μεγάλο κίνδυνο, ζωής και υγείας, σωματικής, ψυχικής και νοητικής», θυμάται ο κύριος Φαζάκης, που ήταν από τότε στο πλευρό του κυρίου Λαλαούνη και πλέον έχει αναλάβει τη διοίκηση του σωματείου. «Τα παιδάκια αυτά το δημόσιο δεν είχε κανένα προβλεπόμενο πλαίσιο βάσει νομοθεσίας για να τα παραλάβει και να τα βοηθήσει, απλά βρισκόντουσαν στο δρόμο. Η μόνη διέξοδος ήταν να πάνε σε ένα κλειστού τύπου αναμορφωτικό ίδρυμα και να συγκατοικήσουν με παραβατικά παιδιά συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας. Μελετώντας αντίστοιχα παραδείγματα του εξωτερικού, ο κύριος Λαλαούνης είχε την ιδέα να δημιουργήσει το “Παιδικό Σπίτι”, το οποίο με τα χρόνια πήγε πολύ καλά και τα περισσότερα παιδιά που μεγάλωσαν εκεί επανεντάχθηκαν χωρίς προβλήματα στην κοινωνία».

Αυτές οι αναφορές, πολύ θετικές και χωρίς καμία αναφορά στα κακουργήματα Λαλαούνη που στοχεύουν αλλού εκτός από το να επηρεάσουν την Δικαιοσύνη, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς άλλος από τους άμεσα ενδιαφερόμενους;
Αυτά τα είχε πει και δημοσιεύθηκαν το 2015, ενώ εξελισσόταν η δικαστική έρευνα για τον Λαλαούνη.
Ακριβώς ένα χρόνο μετά, το 2016 στην προαναφερόμενη εκδήλωση στον Πειραιά (αγώνες δρόμους κλπ) ο κ. Φαζάκης επανέλαβε ακριβώς τα ίδια με μια σημαντική διαφορά. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στο όνομα του Λαλαούνη, ούτε θετικά, ούτε (ως όφειλε...) αρνητικά, αλλά εξιστορούσε τη μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος επι Λαλαούνη...

Image result for ιδρυμα λαλαουνη

Εάν ο κ.Φαζάκης πει ότι η εκδήλωση ήταν για το μέλλον και όχι για το παρελθόν του Ιδρύματος και δεν είχε θέση στην εκδήλωση η δικαστική υπόθεση, ας απαντήσει αν είχε παραστεί ο ίδιος και το ίδρυμα του ως πολιτική αγωγή κατά Λαλαούνη...

Στο δικαστήριο, όπου αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ο πρότερος...έντιμος βίος του παιδεραστή (!!!) κατέθεσε, ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο 80χρονος ψυχίατρος Μυλωνάκης και η κατάθεσή του μεταδόθηκε ("ΚΌΚΚΙΝΟ") ως εξής:

"Ο ψυχίατρος Μανώλης Μυλωνάκης, βασικός μάρτυρας υπεράσπισης, αν και είχε προσληφθεί από την οικογένεια του κατηγορούμενου για να εξετάσει τον ίδιο, αφιέρωσε την κατάθεσή του για να κάνει το ψυχογράφημα των παιδιών-μαρτύρων κατηγορίας και να πλήξει την αξιοπιστία τους, χωρίς να τα έχει εξετάσει προσωπικά, βασισμένος μόνο στη δικογραφία και χωρίς (;) να έχει ειδικότητα παιδοψυχολόγου.
Η κατάθεσή του προκάλεσε ακόμα και την αγανάκτηση της έδρας. «Αν είναι να αποφανθεί για την αξιοπιστία των καταθέσεων ο μάρτυρας, να κατέβουμε εμείς από την έδρα και να ανέβει ο κ. Μυλωνάκης», είπε προς την υπεράσπιση ο πρόεδρος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Image result for μυλωνακης ψυχιατρος

Όμως ο ψυχίατρος δεν σταμάτησε εκεί. Επικαλέστηκε μέχρι και τον… Τσόρτσιλ (!!!) για να ισχυριστεί ότι τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται στις ηλικίες 12 με 15 ετών. Όπως εύστοχα σημειώνει ο δημοσιογράφος Δ. Αγγελίδης που ήταν παρών στην δίκη «ενδέχεται όμως να είχε διαπιστώσει ο Τσόρτσιλ, ότι τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες, αν είχε παραβρεθεί στη συγκεκριμένη δίκη και είχε ακούσει τον 79χρονο κ. Μυλωνάκη να καταθέτει».

Τα θύματα ανυπεράσπιστα, διαμένουν μερικά σε τρώγλες ακόμα και ψάχνουν για εργασία. Ιδού ο εκβιασμός, η έμμεση στήριξη του παιδεραστή.
Σε τρία από τα πολλά παιδιά θύματα δικηγόρος (Αλεξία Βέννη) διορίστηκε ....εξη (6) ημέρες πριν τη δίκη...
Η συνήγορος είπε στον δημοσιογράφο (ΚΌΚΚΙΝΟ)που τη ρώτησε:

"...Σκέφτομαι πόσο δυσκολεύτηκα η ίδια να μεταφέρω στο ακροατήριο τις απίστευτες πράξεις στις οποίες προέβη ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου. Πόσο απείρως δυσκολότερο είναι να τις καταθέσεις ενώπιον ενός δικαστηρίου όταν τις έχεις βιώσει ο ίδιος, ειδικά όταν σου προσάπτουν και δόλο ανερυθρίαστα ένα πλήθος μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου που εξυμνεί το κοινωνικό του έργο;

Και η επόμενη μέρα; Που διαμένουν αυτά τα παιδιά τώρα, τι κάνουν;

Image result for παιδια σε τρωγλες

Η κα Βέννη απάντησε πως διαμένουν σε μια αποθήκη, στην πραγματικότητα, που τους έχει παραχωρηθεί από ένα φιλανθρωπικό σωματείο που συνδέεται με την Στέγη. «Ψάχνουν για δουλειά, να μπορέσουν να βρουν ένα σπίτι να το νοικιάσουν, να μείνουν. Είναι πλέον νέοι ενήλικες».
Το σωματείο σύμφωνα με τον ταμία του Χανιαλίδη έχει 100.000 το χρόνο έξοδα και απο το δημόσιο πήρε ως επιδότηση 16.000 τα τελευταία 14 χρόνια.

Αρα αυτά τα 14 χρόνια κάποιος έχει βάλει στο σωματείο 1,5 εκατ. ευρώ.
Ποιός, από ποιά χρήματα και γιατί αφού μοναδικό αφεντικό από την ίδρυση ήταν ο άφαντος απο φωτογραφίες επώνυμος και πλούσιος παιδεραστής;
Ποιά έρευνα έγινε για το βιο και την πολιτεία του από το 1963;
Τι θέλουμε να πούμε τελικά;

Image result for παπας βενεδικτος

Με καλές προθέσεις ξεκίνησε ίσως και ο Παπανδρέου, σίγουρα πολλά στελέχη του και όσοι ευρύτερα τον στήριξαν.
Ομως η διαφθορά επικράτησε γιατί είχε δημιουργήσει τους μηχανισμούς. Ως παραδείγματα λοιπόν αναφέρουμε αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσει ο κ.Τσίπρας για να μην καταντήσει Παπανδρέου.
Εμείς θα τον βοηθήσουμε με υποθέσεις ανάλογες...

Υ.Γ. Αλήθεια ποιά σχέση με την παιδεραστία έχει η εσπευσμένη παραίτηση του πάπα Βενέδικτου;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας