Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017
Monday, 20 November 2017 23:12

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ κ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΠΙΣΙΝΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ...

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ κ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΠΙΣΙΝΑ, ΤΑ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ...

Αθλιος στις επιδόσεις για τα κρατικά Ταμεία, άσος για τα προσωπικά του οικονομικά.

Γιάννης Ντάσκας

Η ταινία "ΑΡΝΗΣΗ" αναφέρεται στην προσπάθεια ενός τύπου, που εμφανιζόταν ως ιστορικός ,χωρίς να είναι και χωρίς να γράφει ιστορία.Ο Ντεϊβιντ Ιρβιγκ ύπουλα αρνιόταν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Χίτλερ, εμφανιζόμενος ως έχων ειδικές γνώσεις, χωρίς να είναι ούτε ιστορικός, ούτε ερευνητής.

Ο δικηγόρος της Αμερικανοεβραίας Λίπσταντ είπε στο δικαστήριο ότι ο Ιρβιγκ ήταν ένας, σαν τον διεφθαρμένο ανέντιμο σεβριτόρο, ο οποίος κάνει πάντα μικρά η μεγαλύτερα λάθη όταν δίνει ρέστα, αλλά πάντα σε βάρος του πελάτη και ποτέ υπέρ του πελάτη. Αυτή ήταν η απάντησή του, καθώς ο αρνητής, μεταξύ άλλων, υποστήριζε ότι είχε κάνει και κάποια λάθη καλοπροαίρετα και έτσι έβγαινε η άρνηση του Ολοκαυτώματος, χωρίς να είναι αυτή η πρόθεσή του.

Related image

Το θυμηθήκαμε μελετώντας την ιστορία πολλών Ελλήνων πολιτικών.Μας ήρθαν στη σκηνή φτωχοί και άγνωστοι και από όποια υπουργεία πέρασαν τα ταμεία των Υπουργείων ρήμαξαν από τους χειρισμούς τους.Πολλοί απο δαύτους, όταν δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά είπαν ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τους λανθασμένους χειρισμούς που έκαναν. Σαν τον "σερβιτόρο"...

Ομως, ενώ τα ταμεία των Υπουργείων που ανέλαβαν ρήμαξαν, τα δικά τους προσωπικά-οικογενειακά ταμεία, πήγαν περίφημα. Το ίδιο και των επιχειρηματιών φίλων τους και ας ρήμαξαν οι επιχειρήσεις τους και απολύθηκε κόσμος,πτώχευσαν,άφησαν μεγάλα δάνεια απλήρωτα,φέσια κλπ.

Οι λίστες που ανακοινώθηκαν(Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Παναμά, Παραντάϊς) κλπ είναι απόδειξη, ότι σε προσωπικό επίπεδο πήγαν τέλεια και τα "λάθη" ήταν, όπως αυτά του διεφθαρμένου σερβιτόρου. Δηλαδή όλα υπέρ τους και κανένα σε βάρος τους.
Μας τα θυμίζει όλα αυτά η περίπτωση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, σε σχέση με το πως προέκυψε στο κέντρο της πολιτικής σκηνής και σε σχέση με τα περιουσιακά του στοιχεία.

Related image

Ο κ.Στουρνάρας πριν κάμποσα χρόνια ήταν ένας απλός βοηθός του Γιάννου Παπαντωνίου ενός "σερβιτόρου" οικονομικών προγραμμάτων, στα οποία ο λογαριασμός έβγαινε πάντα λάθος σε βάρος των δημοσίων ταμείων.
Το "λάθος" που ο κ.Παπαντωνίου έκανε, ως προς τον εαυτό του, ήταν πως δεν θυμόταν λογαριασμό της συζύγου του μερικών εκατομμυρίων στη λίστα Λαγκάρντ.
Ο Γιάννος είχε ξεκινήσει κι αυτός πτωχός και άγνωστος, αλλά του βγήκε ο "λογαριασμός" όταν παντρεύτηκε την κόρη της ιστορικής οικογένειας Καρτάλη.
Χώρισαν και παντρεύτηκε την Σταυρούλα την γραμματέα στο Υπουργείο, σύζυγο τότε ενός βιοπαλαιστή (Ουσταμπασίδη), ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων.

Και όταν ανακαλύφθηκε το λάθος στο λογαριασμό, ο σερβιτόρος της οικονομικής πολιτικής, ένας από αυτούς που με τα σπάταλα λάθη του οδήγησαν στα Μνημόνια, μας είπε ότι το τεράστιο ποσό δεν προερχόταν απο κλεψιές του σερβιτόρου", αλλά από τη δουλειά του ζεύγους Ουσταμπασίδη, το οποίο χώρισε για να δημιουργηθεί το νέο ζεύγος Παπαντωνίου.
Εκεί κάπου δίπλα ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας ως ειδικός με το ΙΟΒΕ.
Τι είναι αυτό το ΙΟΒΕ που ιδρύθηκε ως "δεξαμενή σκέψης" το 1975;**
Ιδού πως το ίδιο αυτοσυστήνεται:

Image result for ΙΟΒΕ

Σύμφωνα με το ίδρυμα,

«Το ΙΟΒΕ είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής, ερευνητικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 1975 με δύο σκοπούς: αφενός να προωθεί την επιστημονική έρευνα για τα τρέχοντα και αναδυόμενα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου να παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση και να διατυπώνει προτάσεις, οι οποίες είναι χρήσιμες στη διαμόρφωση πολιτικής.»

Τι σχέση έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με το ΙΟΒΕ;

Διαβάστε το βιογραφικό του με πηγή τον ίδιο:

"Ο Γιάννης Στουρνάρας γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε Master και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Είναι Οικονομολόγος, καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει από το 1989 Μακροοικονομία και Οικονομική Πολιτική.
Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Τα επιστημονικά και επαγγελματικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους εξής τομείς: μακροοικονομική θεωρία, οικονομική πολιτική, διεθνή οικονομικά, δημόσια οικονομικά, νομισματική πολιτική, οικονομικά των τραπεζών, αξιολόγηση επενδύσεων, επιπτώσεις της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης στην οικονομία, στο τραπεζικό σύστημα και στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου, επιπτώσεις των ατελειών του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην πραγματική οικονομία, ενεργειακά οικονομικά.

Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά σε τομείς όπως: Μακροοικονομία, Θεωρία Άριστης Φορολογίας, Δυναμική Δημοσίου Χρέους, Οικονομική και Νομισματική Ένωση, Ενεργειακά Οικονομικά, Νομισματική Πολιτική, Στρεβλώσεις των Χρηματοπιστωτικών Συστημάτων.
Μετά την αποφοίτησή του από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, από το οποίο απέκτησε Master (1980) και Διδακτορικό (1982) με ειδικότητα στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική.

Image result for ΤΑΜΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάστηκε από το 1981 έως το 1985 ως Research Fellow και Lecturer στο Κολλέγιο St. Catherine's. Παράλληλα εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Ενεργειακών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου με ειδικότητα στην αγορά πετρελαίου και τις επιπτώσεις των πετρελαϊκών κρίσεων στην παγκόσμια οικονομία. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα την περίοδο 1986- 1989 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής. Από το 1989 έως το 1994 ήταν Ειδικός Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής και εκπροσωπούσε την Τράπεζα της Ελλάδος ως αναπληρωματικό μέλος στις Συνόδους των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής (ιδιαίτερα στην εκπόνηση των Προγραμμάτων Σύγκλισης) και εκπροσωπούσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τη θέση αυτή συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Επίσης είχε την ευθύνη για τις ετήσιες διαβουλεύσεις με τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Από το 1994 έως το 1997 ήταν αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ενώ ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000.
Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών από τον Οκτώβριο του 2000. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Εμπορική Τράπεζα αναδιαρθρώθηκε με σκοπό την ισχυροποίησή της στο χώρο της λιανικής τραπεζικής και σύνηψε στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλική Τράπεζα Credit Agricole.
Διετέλεσε πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ).

Χρημάτισε διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακής, από το 2005 έως το 2008. Είναι επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου κλασικής μουσικής ΕΥΤΕΡΠΗ. Σήμερα είναι γενικός διευθυντής στο ΙΟΒΕ.
Στις 17 Μαΐου 2012 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικά καθήκοντα ως υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου."


Σήμερα είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με διορισμό απο την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ποιά είναι η επικαιρότητα αυτών;

Οι δυο Γιάννηδες, δηλαδή Παπαντωνίου και Στουρνάρας, όπως έχουμε ξαναγράψει, αγόρασαν εκείνη την εποχή που εξελίσσονταν τα τερατώδη κόλπα στο Χρηματιστήριο και στα Εξοπλιστικά, δηλαδή περί το 2000-2002 ακίνητα σε μια μαγευτική γωνιά του Αιγαίου, με έναν τρίτο κοινό παρτενέρ στο τρίγωνο εκείνο. Τον τότε Γάλλο πρεσβευτή.

Αφήνουμε κατά μέρος το πόσο φτηνά αγόρασαν και οι τρεις από τον ίδιο πωλητή κλπ.Τα έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν και εύκολα τα βρίσκετε.

Image result for ΒΙΛΛΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Η επικαιρότητα είναι ότι ο Κώστας Βαξεβάνης αποκαλύπτει στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας του, το DOCUMENTO, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε στις δηλώσεις ένα λάθος, αλλά όχι σε βάρος του.
Δήλωσε το σπίτι αυτό κατά πολύ λιγότερα τετραγωνικά, δήλωσε ότι το έφτιαξε με ποσό που δύσκολα αγόραζε κανείς τότε τέτοια μονοκατοικία στη Δραπετσώνα και ξέχασε να δηλώσει για μεγάλο διάστημα μια πισίνα...ολυμπιακών διαστάσεων.

Image result for ΒΙΛΛΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

O κ. Στουρνάρας με δήλωσή του υποστηρίζει ότι όλα τα έχει κάνει σωστά,αλλά όπως θα παρατηρήσετε η απάντηση είναι  γενικόλογη και χωρίς ειδική αναφορά στα ποσά και στην πισίνα.Για τα τετραγωνικά μας λέει ότι ήταν βοηθητικοί χώροι 100 και πλέον τετραγωνικά και δεν είχε υποχρέωση απο το νόμο να τα δηλώσει. Αλήθεια έχει φωτογραφίες απο την εποχή που ήταν βοηθητικοί χώροι να δούμε τι σόϊ βοηθητικοί χώροι ήταν ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ:

«Ουδεμία ανακρίβεια υπάρχει στις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης είτε των ετών 2012, 2013, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, είτε μεταγενέστερα. Οι αλλαγές στο εμβαδόν της εξοχικής κατοικίας της οικογένειάς μου στη Σύρο οφείλονται στην υπαγωγή της στις διαταξεις του Ν. 4178/2013 περί αλλαγής χρήσης βοηθητικών χώρων σε κύριους χώρους. Η αλλαγή χρήσης δηλώθηκε πάραυτα και ουδεμία ανακρίβεια υπάρχει. Αυτά είναι άλλωστε γεγονότα γνωστά εδώ και πολλά χρόνια στις αρμόδιες αρχές, τόσο από τις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης όσο και από τις φορολογικές μου δηλώσεις.

Είναι επίσης γνωστά και στους συντάκτες του δημοσιεύματος αυτού, οι οποίοι επί χρόνια τώρα ασχολούνται μαζί μου, γνωρίζοντας καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλο ότι σπάνια πολίτης αυτής της χώρας έχει υποστεί τόσους ελέγχους όσους εγώ και η οικογένειά μου. Παρά ταύτα, προέβησαν στο συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα, ένα ακόμα στην αλυσίδα παρόμοιων αθλιοτήτων. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατη η καταδίκη σε φυλάκιση με αναστολή του εκδότη αυτής της εφημερίδας για άλλη συκοφαντία που στρεφόταν κατά της συζύγου μου.

Επί της ουσίας τώρα. Είναι γνωστό ότι η εφημερίδα αυτή ασχολείται διαρκώς και με εμμονικό τρόπο με την οικογένειά μου και εμένα. Δεν είναι τυχαίο ότι εκδόθηκε λίγες εβδομάδες μετά τη λήψη μέτρων διαφάνειας και εταιρικής διακυβέρνησης από την Τράπεζα της Ελλάδος για συγκεκριμένη μη συστημική τράπεζα, τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι συντελεστές της εφημερίδας αυτής, οι άμεσοι, αλλά κυρίως οι έμμεσοι, προβαίνουν από τότε σε διαρκείς επιθέσεις εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Τους διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω, όπως πρέπει ήδη να το έχουν αντιληφθεί, να εργάζομαι άοκνα και σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, διαφανές τραπεζικό σύστημα, που υπακούει σε ευρωπαϊκούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης».

Η απάντηση του Documento:

Image result for DOCUMENTONEWS 19/11/2017

«Ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας, αυτό το τέρας οικονομίας, που κατασκεύασε πισίνα 105 τετραγωνικών μέτρων με 4.500 ευρώ (!), δεν εμφανίζεται καθόλου οικονόμος σε κατηγορίες αν και τσιγκούνης σε πραγματικές απαντήσεις.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1. Ο Γιάννης Στουρνάρας την εποχή που είναι Υπουργός Οικονομικών και επιβάλει ΕΝΦΙΑ, δεν δηλώνει στο πόθεν έσχες του, 150 τετραγωνικά μέτρα από τα 520 της βίλας του στη Σύρο. Δεν δηλώνει επίσης την πισίνα. Αυτό φαίνεται από τα δημοσιευμένα του πόθεν έσχες. Τα νούμερα δεν είναι «συκοφάντες». Από το συμβόλαιο δωρεάς του 25% του σπιτιού που του κάνει η σύζυγός του το 2004, προκύπτει πως πρόκειται γι αυτά ακριβώς τα τετραγωνικά. Στη δήλωση πόθεν έσχες δηλώνονται ΟΛΑ τα τετραγωνικά και όχι όσα είναι κύριοι χώροι. Δηλαδή ένα υπόγειο , έχει κόστος κατασκευής άρα δηλώνεται για να ελεγχθεί αν η κατασκευή του δικαιολογείται από το εισόδημα. Ο νόμος είναι σαφής. Ο κύριος Στουρνάρας πάλι καθόλου.

2. Ο κύριος Στουρνάρας χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι έκανε υπαγωγή στο νόμο 4178/2013. Δηλαδή κατ αρχήν παραδέχεται πως είχε αυθαίρετες κατασκευές; Αυτό που φαίνεται είναι πως ο κύριος υπουργός, είχε μετατρέψει υπόγειο του σπιτιού του σε κύριο χώρο και στη συνέχεια το νομιμοποίησε. Το δημοσίευμα δεν εξετάζει αυτό, αλλά το γιατί αυτοί οι χώροι, όποια χρήση και αν είχαν, δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες όπως απαιτεί ο νόμος. Δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατασκευή τους με τα εισοδήματά του;

3. Γιατί είχε αδήλωτη πισίνα την ώρα που εμφανιζόταν ως διώκτης όσων φοροδιαφεύγουν; Για τα αδήλωτα κτίσματα πλήρωσε τον αντίστοιχο ΕΝΦΙΑ την ώρα που τον επέβαλε στους έλληνες;

Image result for ΒΙΛΛΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

4. Εκτός από τα αδήλωτα στο πόθεν έσχες, υπάρχει και το κόστος κατασκευής που δηλώνει. Είναι δυνατόν να κατασκεύασε πισίνα 105 τετραγωνικών με 4.500 ευρώ, όσο δηλαδή στοιχίζει μια γούρνα για τα ζώα; Στοίχισε ακόμη ένα πολυτελές σπίτι 520 τετραγωνικών σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων λιγότερο από 150.000 ευρώ; Να συστήσει τα οικοδομικά του συνεργεία στους αναγνώστες μας που ήδη μας τηλεφωνούν γιατί στην περιοχή της Ποσειδωνίας, το τετραγωνικό στοιχίζει από 3.000-4.500 ευρώ ενώ στον ίδιο στοίχισε 280 ευρώ.

5. Γιατί κάνει συμπληρωματική δήλωση την ημέρα που φεύγει από Υπουργός Οικονομικών και πριν αναλάβει Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ τρεις μήνες μετά πρόκειται να κάνει την τακτική του δήλωση πόθεν έσχες; Τι τον έκανε να βιαστεί;

Image result for βιλλα παπαντωνιου

6. Η ενασχόλησή μας με τον κύριο Στουρνάρα είναι από την εποχή που είχε αναλάβει Υπουργός Οικονομικών και αφορούσε τον τρόπο που πολιτεύτηκε. Στη συνέχεια επεκτάθηκε στα περιουσιακά του στοιχεία στη Σύρο, όπου η σύζυγός του, εμφανίζεται να αγοράζει μαζί με τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, έκταση που προέρχεται από πώληση που κάνει συγκεκριμένος χρηματιστής, σε τιμή ευκαιρίας η οποία μάλιστα αποχαρακτηρίζεται από έκταση του Δημοσίου όταν οι δύο άντρες υπηρετούν την ίδια κυβέρνηση. Η επόμενη ενασχόλησή μας αφορούσε τις συμβάσεις που υπέγραφε η κυρία Στουρνάρα με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα έργα και οι ημέρες του ζεύγους Στουρνάρα είναι λοιπόν η αιτία ενασχόλησης μαζί του και όχι το «χτύπημα» που έκανε ως Διοικητής της ΤτΕ σε μη συστημική Τράπεζα. Αφού όμως το θύμισε, να ρωτήσουμε τι δουλειά έχει να συναντιέται ο Διοικητής της ΤτΕ, με τον Χρήστο Καλογρίτσα τον οποίο ο ίδιος έχει μηνύσει για θαλασσοδάνεια ; Τι κουβέντιασε ο διώκτης με τον διωκόμενο;

Related image

7. Ο κύριος Στουρνάρας εμφανίζει τον Κώστα Βαξεβάνη ως καταδικασμένο για συκοφαντία. Είναι ο ίδιος συκοφάντης, αφού ο Κώστας Βαξεβάνης στην αντιδικία του με τη σύζυγο Στουρνάρα καταδικάστηκε πρωτόδικα για δυσφήμηση και όχι για συκοφάντηση. Δηλαδή το δικαστήριο αποδέχθηκε πως όσα έγραφε για την κυρία Στουρνάρα δεν ήταν αναληθή. Γιατί ο κύριος Στουρνάρας δεν σέβεται κατ αρχήν πως δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση και γιατί αλλάζει τον λόγο καταδίκης;

8. Ο κύριος Στουρνάρας για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησε την ΤτΕ για να βγάλει ανακοίνωση που αφορά προσωπικό του θέμα. Το έχει ξανακάνει βγάζοντας ανακοίνωση για την αντιδικία της συζύγου του με τον Κώστα Βαξεβάνη. Χρησιμοποιεί συστηματικά ένα θεσμικό όργανο για ίδιο συμφέρον. Για αυτή αλλά και άλλες λειτουργίες του μέσα στην ΤτΕ ελέγχεται ήδη από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

9. Γιατί δεν απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε η εφημερίδα και σε αυτόν και στη σύζυγό του πριν τη δημοσίευση όπως αρμόζει σε δημόσιο πρόσωπο;

10. Πληροφορούμε τον Διοικητή της ΤτΕ, πως όλα τα στοιχεία που αφορούν το πόθεν έσχες του, θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία και την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για έρευνα. Ας πει εκεί, όσα λέει στην ανακοίνωσή του.

11. Τα στοιχεία θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, όπου περιέργως δεν φτάνει κανένα αρνητικό δημοσίευμα που αφορά τον κύριο Στουρνάρα.

Ο κολλητός του Γιάννου Παπαντωνίου, ο γείτονάς του στην Σύρο, την πολιτική και τις μεθόδους, πρέπει να χωνέψει πως δημοσιογράφοι δεν είναι οι τύποι που του κρατούν χρόνια το λιβανιστήρι, ούτε αυτοί που εισέπρατταν όπως και η σύζυγός του από το ΚΕΕΛΠΝΟ.Και θα το χωνέψει σύντομα.

DOCUMENTO».

Μετά από όλα αυτά περιμένουμε μια σαφή ανακοίνωση του κ.Στουρνάρα για την πισίνα, το πραγματικό κόστος, τη βίλα και τα κόστη της, για να δούμε αν κακώς η καλώς με τις απαντήσεις του, μας ήρθαν στο νου τα "λάθη" του σερβιτόρου απο την ταινία "ΑΡΝΗΣΗ" του Ολοκαυτώματος...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας