Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018
Monday, 18 September 2017 11:25

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις και το «όχι» σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις και το «όχι» σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Με αιχμή τις επενδύσεις και με επίθεση στην κυβέρνηση σφράγισε την παρουσία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αίθουσα Σύνταξης

Στη συνέντευξη τύπου που κράτησε σχεδόν δύο ώρες ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα κυβερνήσει με τους καλύτερους, ανέφερε πώς θα ήθελε μεγαλύτερη ανανέωση στο κόμμα, ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για την Ευρωπαϊκή πορεία, είπε «όχι» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. σε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας και στήριξε τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι η δήλωση το πρωί του Σαββάτου στο περίπτερο του ΠΑΟΚ για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας στον Θοδωρή Ζαγοράκη έγινε από λάθος: «Έκανα λάθος στη διατύπωσή μου και ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε καμιά διάθεση ειρωνείας ή οτιδήποτε άλλο, απλώς είχα την εντύπωση ότι είχε προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, ενώ είχε αποκλειστεί. Δεν είχα καμιά διάθεση ειρωνείας. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ και όλες τις ομάδες. Είμαι πάνω από όλα φίλαθλος και μου αρέσει το ποδόσφαιρο και εύχομαι να έχουμε ένα καθαρό κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για την Παιδεία είπε ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να επιτραπούν μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Σε ό,τι αφορά την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό χαρακτήρισε «ανεπαρκέστατη» την αντίδραση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος -όπως είπε- θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις επόμενες εκλογές θα υπάρξει πλειοψηφία ώστε να αποφευχθεί νέα αναμέτρηση με απλή αναλογική. «Ο εκλογικός νόμος θα ξαναλλάξει», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «θα προτείνουμε ένα νέο και καινοτόμο εκλογικό σύστημα με στοιχεία ενισχυμένης αναλογικής που όμως δεν θα είναι απλή αναλογική».

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο που κινείται στα δεξιά της Ν.Δ.», ανέφερε. «Η Ν.Δ. θα επιχειρήσει διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη κι αν κερδίσει την αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στα κόμματα με τα οποία θα θελήσω να συνεννοηθώ την επόμενη ημέρα», είπε και αμέσως μετά ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ.

Ρωτήθηκε ακόμη για τον κ. Γεωργιάδη και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει τις απόψεις του. «Είναι επιλογή μου. Δεν εκφράζει ακραίες θέσεις. Εχει το δικό του τρόπο να εκφράζεται, μπορεί να έχει πει και μία κουβέντα παραπάνω, σε όλους μπορεί να συμβεί, αλλά δεν θεωρώ ότι ο λόγος του είναι ακραίος και ότι δεν εντάσσεται στη Ν.Δ.», κατέληξε.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας