Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Tuesday, 13 February 2018 08:47

Ο Σαλμάς, σύμφωνα με πληροφορίες του Κούλογλου, είναι ο υπουργός που ζήτησε προστασία

Ο Σαλμάς, σύμφωνα με πληροφορίες του Κούλογλου, είναι ο υπουργός που ζήτησε προστασία

Παρέμβαση του πρώην υπουργού στο δελτίο του ΑΝΤ1: Θα σου κάνω μήνυση.

Αίθουσα Σύνταξης

Συνέχεια στην αποκάλυψή που έκανε νωρίτερα τη Δευτέρα στην ΕΡΤ για «πρώην υπουργό που ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI» έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, αν και αρχικά απέφυγε να αποκαλύψει το όνομα προκειμένου να μην εκθέσει τις πηγές τους, ο κ. Κούλογλου επιβεβαίωσε ουσιαστικά στη συνέχεια ότι το πρόσωπο που φέρεται να είχε ζητήσει να ενταχθεί στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρας αλλά το FBI αρνήθηκε, είναι ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Ειδικότερα, σε επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Στέλιος Κούλογλου επιβεβαίωσε πως αναφέρεται στον Μάριο Σαλμά. Το όνομα του τελευταίου περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία για την υπόθεση Novartis.

Με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων, ο κ. Σαλμάς διέψευσε ότι ζήτησε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας, προειδοποιώντας μάλιστα με μήνυση τον κ. Κούλογλου. Ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι έχει δώσει κατάθεση σε τρεις δικηγόρους αμερικανικής νομικής εταιρείας, που ήρθαν στην Ελλάδα, τους οποίους ενημέρωσε και για τα πορίσματα σχετικά με την υπόθεση Novartis που είχε ο ίδιος συντάξει.

Όπως εξήγησε, του ζητήθηκε να πάει στις ΗΠΑ να καταθέσει ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης» και όχι «ως προστατευόμενος μάρτυρας» αλλά αρνήθηκε. Προτίμησε - όπως τόνισε - να ενημερώσει πριν από όλους την πατρίδα του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι προσεγγίστηκε από τους Αμερικανούς δικηγόρους μετά την κατάθεση στο FBI του πρώτου από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που (έχουν καταθέσει στο FBI ) και εκπροσωπεί ο δικηγόρος Π. Σαράκης

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας