Δευτέρα - 19 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 26 October 2017 16:23

Παπακώστα: "Είμαι πιστή στις αρχές του Καραμανλή"

Παπακώστα: "Είμαι πιστή στις αρχές του Καραμανλή"

Με άμεση προσφυγή στις αρχές του Καραμανλή απάντησε η πρώην υπουργός Κατερίνα Παπακώστα στη διαγραφή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κώστας Ντέμος

Όπως είναι γνωστό ο κ. Μητσοτάκης για να ικανοποιήσει τον Άδωνη Γεωργιάδη, του πρόσφερε το κεφάλι της κ. Παπακώστα.

Αφορμή ήταν το άδειασμα που έκανε η κ. Παπακώστα στον κ. Γεωργιάδη σε σχέση με την συστηματική πολεμική του εναντίον του Πάνου Καμμένου.

Αιτία όμως πραγματική είναι οι σαφείς αποστάσεις που παίρνει η "Καραμανλική¨"  Νέα Δημοκρατία από την συστηματική μετακίνηση της Μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας πρός ό,τι φέρνει μαζί του ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος προς γενική κατάπληξη των πάντων, έγινε και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν και είναι βέβαιο ότι η Καραμανλική "πτέρυγα" της Ν.Δ. θα αντιδράσει τόσο στις πολιτικές επιλογές που προκύπτουν απο την διαδρομή του Άδωνη Γεωργιάδη στον ακροδεξιό χώρο, όσο και στις αντισημιτικές εκφάνσεις του χώρου απο τον οποίο προέρχεται ο κ. Γεωργιάδης αλλά και δικές του τοποθετήσεις στο παρελθόν.

Ο ίδιος βέβαια όταν έγινε υπουργός και στη συνέχεια αντιπρόεδρος της Ν.Δ., προσπάθησε χωρίς όμως επιτυχία να καθυσυχάσει τα εκατομμύρια των θυμάτων του ολοκαυτώματος (επιζώντες) οτι πια δεν είναι αντισημίτης.

Η κ. Παπακώστα στη δήλωσή της είπε τα εξής:

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.

Αυτά προς το παρόν.»

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες πολλοί " Καραμανλικοί "  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκδήλωσαν την συμπαράσταση και την εκτίμησή τους στο πρόσωπό της με όσα αυτά σημαίνουν για το μέλλον.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας