Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Tuesday, 04 April 2017 13:29

Παπαθανασίου: Έπρεπε να είχα πάρει περισσότερα μέτρα το 2009

Παπαθανασίου: Έπρεπε να είχα πάρει περισσότερα μέτρα το 2009

«Το ΠΑΣΟΚ τον πρώτο χρόνο τα "φούσκωσε" όλα».

Αίθουσα Σύνταξης

Για τα μέτρα που έπρεπε να είχε λάβει το 2009 μίλησε ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιάννης Παπαθανασίου.

Σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 ανέφερε ότι έπρεπε να είχε πάρει περισσότερα μέτρα την περίοδο που ήταν υπουργός.

«Ήταν η εποχή που η κρίση ήταν διεθνής, πολύ βαθιά και άγνωστη σε όλον τον κόσμο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, γιατί μιλάμε σαν να είμαστε στο σήμερα που είμαστε μόνο εμείς σε κρίση και οι άλλοι την έχουν ξεπεράσει. Εμείς είπαμε την αλήθεια, γιατί ζητήσαμε τη βοήθεια σε επίπεδο πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων, την οποία δεν πήραμε. Πήραμε τρεις φορές μέτρα ακριβώς και είχαμε πει ότι αν είχε χειροτερέψει η κατάσταση, θα ξαναπάρουμε. Ναι, έπρεπε να πάρουμε πιο πολλά, αλλά είχαμε "παγώσει" μισθούς και συντάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πήγαμε σε εκλογές με δυσάρεστη ατζέντα, τη στιγμή που οι άλλοι, πρώτον, τορπίλιζαν οτιδήποτε μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση και δεύτερον, κορόιδευαν τον κόσμο με τα "λεφτά υπάρχουν"».

«Εμείς έχοντας και σαν στόχο να βοηθήσουμε στο ξεπέρασμα της κρίσης, είχαμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, δηλαδή, θέλαμε να βοηθήσουμε την αγορά, όχι αυτό που γίνεται τώρα ή που έκανε τότε το ΠΑΣΟΚ που τον πρώτο χρόνο, το ’09, τα "φούσκωσε" όλα, το ’10 έκανε στάση πληρωμών και τώρα μας καυχιέται ότι τάχα μείωσε το έλλειμμα πέντε μονάδες. Το μείωσε, γιατί το είχε αυξήσει την προηγούμενη χρονιά», ανέφερε ο πρώην υπουργός

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας