Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 06 October 2017 09:49

Παππάς: Ας μας πει η ΝΔ αν θέλει την αδειοδότηση των καναλιών

Παππάς: Ας μας πει η ΝΔ αν θέλει την αδειοδότηση των καναλιών

«Το ΕΣΡ έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης».

Αίθουσα Σύνταξης

Την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας, κάνοντας λόγο για «μονότονους και προβλέψιμους» χαρακτηρισμούς από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Παππάς, ανέφερε ότι «οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση. Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στις αιτιάσεις πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόταση για "πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος" και ότι το "ΕΣΡ θα κρίνει" σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η ανεξάρτητη αρχή έχει ήδη κρίνει» προσθέτει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ο οποίος υπογραμμίζει ότι το ΕΣΡ έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Σημειώνει επίσης πως «στις αναφορές περί "αντισυνταγματικότητας" του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί» και υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η ΝΔ έχει υπερψηφίσει τα άρθρα 6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων), 7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών), 8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος), 9 (Απασχολούμενο προσωπικό), 10 (Οροι συμμετοχής), 13 (Διαδικασία δημοπρασίας), 14 (Οροι χορηγούμενων αδειών) και 15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών).

Και καταλήγοντας επισημαίνει: «Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ; Δε ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τι σέβεται και τι όχι. Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα. Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας