Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 19 December 2017 12:58

Παροχές» από την κυβέρνηση και στην Παιδεία

Παροχές» από την κυβέρνηση και στην Παιδεία

Απελευθερώνονται ουσιαστικά οι μετεγγραφές για τα αδέρφια, ανακοινώθηκε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 41 εκατ. ευρώ, ενώ ιδρύεται και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Αίθουσα Σύνταξης

Στην παροχολογία του τελευταίου διαστήματος από την κυβέρνηση φαίνεται ότι παίρνει μέρος και ο χώρος της Παιδείας, με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου να υπόσχεται ουσιαστικά απελευθέρωση των μετεγγραφών, έκτακτη χρηματοδότηση προς τα ΑΕΙ, αλλά και την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Στην παρέμβασή του κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, ο κύριος Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως πρόκειται να καταθέσει νόμο με τον οποίο ουσιαστικά απελευθρώνει τις μετεγγραφές για τα αδέρφια, όπως επισημαίνει η «Καθημερινή». «Θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε καμία οικογένεια να μην συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από εκεί που μένουν οι ίδιοι. Κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται εκεί όπου ζουν οι οικογένειές τους», είπε ο υπουργός και προανήγγειλε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή μετά το Φεβρουάριο.

Παράλληλα, χθες δημοσιοποιήθηκε το νομοσχέδιο με το οποίο ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα μπει στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψήφιων φοιτητών από φέτος, κατά την κατάθεση του 2018. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και το τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών, που θα στεγάσει πρώην τμήματα ΤΕΙ όπως το ΤΕΙ Αισθητικής, το πρόγραμμα διδασκαλίας του οποίου περιλαμβάνει μαθήματα όπως η απομάκρυνση τριχοφυΐας, η αισθητική προσώπου κλπ, προκαλώντας το λιγότερο... σκεπτικισμό.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας