Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Monday, 19 June 2017 12:51

Πατούλης: Έφτασε η ώρα της κρίσης κύριε Σκουρλέτη

Πατούλης: Έφτασε η ώρα της κρίσης κύριε Σκουρλέτη

Επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Αίθουσα Σύνταξης

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων στους Δήμους, υποχρεώνουν τον κ. Σκουρλέτη και το επιτελείο του να παρουσιάσουν άμεσα, ακόμη και σήμερα, μια λύση που θα διασφαλίσει τους εργαζόμενους», δηλώνει.

Toν καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο τόσο για την «ταλαιπωρία» που θα υποστούν οι πολίτες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα όσο και για το αδιέξοδο με το θέμα των συμβασιούχων.

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους και το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στηρίζουμε τους συμβασιούχους και είμαστε δίπλα του», προσθέτει.

«Υποστηρίζουμε επίσης το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεων τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι. Μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση. Οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρειάζονται. Αλλά το Κεντρικό Κράτος να αποφασίζει με ποιον τρόπο θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές».

«Θεωρούμε αδιανόητο ο Υπουργός Εσωτερικών να αποφασίζει για το πώς θα λειτουργούν οι 325 δήμοι. Κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης. Για τον κ. Σκουρλέτη έφτασε η ώρα της κρίσης», τονίζει.

«Ή θα δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε. Ή θα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι πολίτες και η καθημερινότητά τους, από τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.», εκφράζει.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας